Türkiye-Suudi Arabistan Medya Buluşması

Aksaray Haberleri - 24.05.2018 - 14:58

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesinde medyanın rolünü ve etkinliğini artırmak amacı ile Türkiye-Suudi Arabistan Medya Buluşması Kızılcahamam Çam Otel’de gerçekleştirildi.

İftar programı ile başlayan buluşmaya; Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Suudi Arabistan Krallığı Önceki Tarım Bakanı ve Ankara Büyükelçisi Waleed A.Elkhreeiji, Türkiye’nin Riyad Büyükelçisi Erdoğan Kök, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye-Suudi Arabistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan, Suudi Arabistan Basın Ateşesi Bahattin Akyön, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya, Yemen, Etiyopya, Mısır, Lübnan ve Filistin’den konuklar, Türkiye ve Suudi Arabistan Basın Mensupları ve davetliler katıldı.

İftar yemeğinin ardından oturumun açılış konuşmasını Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca yaparak, Suudi Arabistan denilince Türk-İslam dünyasındaki herkesin içinde bir saygı ve sevgi oluştuğunu ve biz Suudi Arabistan’a her dönem kardeş gözüyle, çok yakın insanlar gözüyle bakmış ve dinimizi, birlikte nefes aldığımız atmosferi çok çok yakın bir şekilde düşünmüş ve algılamışızdır diyerek katılımcıları selamladı.

Türkiye’nin Riyad Büyükelçisi Erdoğan Kök ise Türkiye ile Suudi Arabistan’ın çok sağlam ilişkilere ve dostluğa sahip iki ülke olduğunu ifade etti.

Suudi Arabistan Krallığı Önceki Tarım Bakanı ve Ankara Büyükelçisi Waleed A.Elkhreeiji, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında her anlamda çok sağlam bir dostluk ilişkisi bulunduğunu kaydetti.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesinde medyanın rolünü ve etkinliğini artırmak için Türk ve Suudi gazetecilerin bir araya geldiği program ikinci oturumun ardından iyi dileklerle kapanışı yapıldı.

Aksaray Haberleri Kadıköy’de kritik randevu: Fenerbahçe – Gaziantep FK

Aksaray Haberleri Ankara İyidereliler Derneği’nden iftar buluşması

Aksaray Haberleri İran’dan Hamaney iddialarına yalanlama

Aksaray Haberleri TBMM’ye 4 dokunulmazlık dosyası sevk edildi

Aksaray Haberleri Aksaray MÜSİAD’dan duygulandıran iftar: İş dünyası ve asırlık çınarlar aynı masada

Aksaray Haberleri Borsa günü yükselişle kapattı

Aksaray Haberleri Süper Lig’de 27. hafta maçlarının hakemleri belli oldu

Aksaray Haberleri Erdoğan: Değerlerimize ve köklerimize sahip çıkmayı sürdüreceğiz

Aksaray Haberleri Giresun’da 18 Mart coşkusu: Çanakkale ruhu harşit savunması ile selamlanıyor

Aksaray Haberleri Beyoğlu’nda yangın faciası: 1 bebek hayatını kaybetti

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021