Türk Polis Teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü Aksaray’da kutlandı

Ana Manşet - 10.04.2023 - 17:59

-Türk Polis Teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Aksaray Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Törende, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Aksaray Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazı Turgay Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem afeti nedeniyle geniş kapsamlı programların iptal edildiği 10 Nisan Polis Günü programı; Aksaray şehitliğini ziyaret ile devam etti. Saygı duruşu ardından İstiklal Marşının okunduğu şehitlik programında Kuran-ı Kerim tilaveti ardından dua edildi.

Şehitlik ziyaret programında Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Aksaray POMEM Müdürü Niyazi Turgay, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, birim amirleri emniyet ve jandarma teşkilatı mensupları ile şehit mezarlarının ziyaret ederek karanfil bıraktı.

-Al bayrağın altında hepimiz kıyamete kadar yaşayacağız

Vali Hamza Aydoğdu burada yaptığı açıklamada; güven ve huzurun teminatı emniyet teşkilatımızın kuruluşunun 178. Yılı olduğunu belirterek;

“Bu gün al bayrağın altında her daim gece gündüz uyumadan sokakta mahallede yol kontrollerinde olan polislerimizin günü. Öncelikle teşkilat mensuplarımızın hepsine çok teşekkür ediyorum. Şehit polislerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Al bayrağın altında inşallah hepimiz birlikte beraber kardeşçe, kıyamete kadar yaşayacağız. Bizden sonrakiler, bu bayrağı kıyamete kadar dalgalandıracak” dedi.

Emniyet teşkilatı mensuplarının en ücra yerlerde dahi halkın güven içerisinde olmasını sağlayan en önemli unsurlardan birisi olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu;

“Rabbim onların kalplerine dert ve hüzün vermesin. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Aksaray’da bütün teşkilat mensupları ile gurur duyuyorum. Biz evlerimizde çocuklarımızla, eşlerimizle ilgilenirken onlar sokakta nöbet tutuyorlar. Yol çevirmesi yapıyorlar. Bazen mücadele ediyorlar. Bu toplumdaki kötülüklerin iyiliklere dönüşmesi için ellerinden gelen bütün gayret ve çabayı gösteriyorlar. Biz de onların gayret ve çabalarını takdir ediyoruz ve her zaman onların yanındayız”

Ana Manşet Bayramda otobüs seferlerine ek imkan

Ana Manşet Gürlek’ten Özel’e hukuki hamle: “Delilsiz iddialar algı operasyonu”

Ana Manşet Hatay’da emniyet güçleri tarafından iki hükümlü yakalandı

Ana Manşet Yurt dışından getirilen elektronik cihazların bandrol ücretleri değişmedi

Ana Manşet İran’dan FIFA’ya güvenlik talebi: “Maçlar Meksika’da oynansın”

Ana Manşet Yayla ortaokulu inşaatı yüzde 50 seviyesine ulaştı

Ana Manşet Başkan Üstün ve Kaymakam Eroğlu Hatay’da incelemelerde bulundu

Ana Manşet AYBÜ Binicilik takımı sezona kupayla merhaba dedi

Ana Manşet Sosyal medya fenomeni Testo Taylan hakkında soruşturma

Ana Manşet Vali Ziya Polat Şehit Ailesine İftarda misafir oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021