Türk futbolunda Derin yara: Sorun artık bireysel değil sistemsel

Yerel Haberler - 24.11.2025 - 12:22

ANKARA – BHA

Gürsoy’a göre Türk futbolunda sorun, tekil hataların ötesine geçmiş durumda. Altyapıdan hakemliğe, antrenör eğitiminden kulüp yönetimlerine kadar hemen her alanda bir “katılaşma” yaşandığını belirten Gürsoy, kurumların esnekliğini ve işlevselliğini kaybettiğini ifade ediyor.

Milyarlarca lira borç yükü altındaki kulüpler, menajer ilişkilerinin gölgesinde alınan kararlar, liyakatten uzak atamalar ve birbiriyle uyumsuz kurumlar, futbol ekosisteminin bütüncül işleyişini bozuyor. Gürsoy, bu tabloyu kendi yaşadığı kronik rahatsızlık sürecine benzeterek, “Tıpkı omurgamdaki DISH sendromu gibi: hareket kabiliyeti sınırlanmış, sinir iletişimi bozulmuş, vücut bütünüyle alarmda” ifadelerini kullanıyor.

Modern tıpta yalnızca ağrıyı bastırmanın çözüm olmadığına dikkat çeken Gürsoy, nöralterapi ve manuel terapide olduğu gibi temel sorunun kaynağına inilmesi gerektiğini vurguluyor. Türk futbolunun da benzer bir anlayışla ele alınması gerektiğini savunarak “Gerçek iyileşme, dengeyle başlar” diyor.

Bahis skandalının yalnızca görünen yüz olduğunu belirten Gürsoy, asıl yapılması gerekenin semptomları cezalandırmak yerine hastalığı doğuran yapıyı onarmak olduğunu dile getiriyor. Gürsoy’a göre Türk futbolu artık yalnızca ‘ağrıyan bir uzuv’ değil; adeta “çoklu organ yetmezliği” yaşayan bir beden görüntüsü veriyor

Yerel Haberler Alperen Şengün’den tarihi gece: 5 bin sayı barajını geçti

Yerel Haberler Kars Emniyeti’nden 2 bin 300 üniversite öğrencisine terörle mücadele eğitimi

Yerel Haberler Yeşilay Kars Şubesi’nden 3 Aralık’ta anlamlı ziyaret: “Dünya güzellikler üzerine doğar”

Yerel Haberler Okan Fırat: “Birlikten güç, değişimden gelecek doğar”

Yerel Haberler Büyükçekmece Adliyesi’ndeki soygun iddiasına HSK’dan soruşturma

Yerel Haberler Öncelik can güvenliği

Yerel Haberler Sahte Deterjan dolum depolarına baskın

Yerel Haberler MSB’den Yunanistan’ın füze açıklamasına ve Karadeniz’deki saldırılara tepki

Yerel Haberler Erdoğan: “Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte engelsiz hale getireceğiz”

Yerel Haberler Bakan Yerlikaya: İstanbul ve Türkiye’de suç oranları azaldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021