Yerel Haberler - 25.09.2025 - 11:18
İSTANBUL – BHA
Beyoğlu Öğretmenevi’nde yapılan açılış törenine Türk dünyasından yönetmenler, oyuncular, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve medya mensupları katıldı. Gagauzya, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İran, Bulgaristan, Kazakistan ve Kırgızistan’ın da aralarında bulunduğu 10 farklı ülkeden sinemacıyı bir araya getiren forum, kültürel bağların güçlendirilmesini ve ortak yapımların artırılmasını hedefliyor.
Açılışta konuşan Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir, sinema ve belgeselin Türk dünyasının ortak değerlerini görünür kılmadaki önemine dikkat çekerek, “Sanat, bizi birleştiren en güçlü köprülerden biridir” dedi. Demir, programa katkı sunan İçişleri Bakaı Ali Yerlikaya,AK Parti Genel Başkan yardımcısı,Türk Devletleri ile ilişkiler Başkanı sayın Prof Dr.Kürşat Zorlu bey,İstanbul Üniversitesi Türkiyet Araştırlaları Enstitüsü Müdürü ve destek veren Üniversite,Birlik vesivil toplum örgütlerine teşekkürler etti.
Forum kapsamında düzenlenen program da sanatçılar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sinemanın kültürel iş birliğini geliştirmedeki rolünü değerlendirdi. Katılımcılar, Türk dünyası ülkeleri arasında ortak yapımların artırılması gerektiğini vurguladı.
Etkinlik, yönetmenliğini Yavuz Selim Taşçıoğlu’nun yaptığı Vira, Artıkpay Süyündükov’un yönettiği Göç ve İsmail Kahraman’ın Özbekistan üzerine hazırladığı belgeselin gösterimiyle sona erdi.
Yerel Haberler Erzurum 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Akyıldız, Artvin’de
Yerel Haberler 6 il için sarı kodlu uyarı verildi
Yerel Haberler Isparta’da kuzu göbeği sezonu başladı
Yerel Haberler AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın’dan Ankara’da ziyaret
Yerel Haberler Giresun Dal-Çık projesi yeniden ihale ediliyor
Yerel Haberler Yatırım fonlarında vergi sistemi değişti
Yerel Haberler MTSO Başkanı Sadıkoğlu : Depremzede esnafa öncelik verilsin
Yerel Haberler Akçadağ Belediyesi yeni hizmet binası için ilk kazmayı vurdu
Yerel Haberler Giresun’da kent güvenliğine kameralı denetim
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021