Yerel Haberler - 24.07.2025 - 8:34
ANKARA – BHA
Bitkisel ve hayvansal üretim yapan tüm tarımsal işletmeleri kapsayan sayım sürecinde, hane halkı işletmeleri, ortaklıklar, şirketler ve kooperatifler yer alıyor. Tarımsal işletmeler, randevu sistemiyle sayım bürolarına yönlendirilirken, tüzel kişilikler kendilerine sağlanan şifrelerle internet üzerinden veri girişinde bulunabilecek.
Sayımda toplanacak bilgiler, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), nüfus kayıtları, kadastro bilgileri ile traktör ve biçerdöver tescil verileri gibi idari kaynaklarla eşleştirilecek. Bu süreçte kullanılan yazılım ve veri altyapısı sayesinde beyan edilen bilgiler anlık olarak doğrulanabilecek.
Sayım kapsamında edinilen veriler yalnızca istatistiki analizler için kullanılacak olup, üçüncü taraflarla ya da herhangi bir kamu otoritesiyle paylaşılmayacak.
81 ilde kurulan il ve ilçe sayım komiteleri, süreç boyunca koordinasyonu sağlayacak. Sayım faaliyetleri için 973 sayım bürosu oluşturulurken, yaklaşık 3.800’ü Tarım ve Orman Bakanlığı personeli olmak üzere toplamda 5 binin üzerinde görevli sahada görev yapacak. Sayım sürecine TÜİK’in merkez ve taşra teşkilatındaki teknik personelin yanı sıra telefon operatörleri de destek verecek.
Sayımda tarımsal işletmelere ait parsel bilgileri, bitkisel üretim alanları, hayvancılık faaliyetleri, tarımsal alet ve makineler gibi çeşitli başlıklarda veri toplanacak. Bunun yanında ahır, samanlık, koruluk gibi üretim dışı kullanılan alanlarla ilgili bilgiler de sayım kapsamında yer alacak.
Yerel Haberler Etimesgut Belediyesi’nde zimmet soruşturması: 4 gözaltı
Yerel Haberler Yeni haftada yağış etkisini sürdürüyor
Yerel Haberler Antalya Büyükşehir’e yolsuzluk soruşturmasında yeni gözaltı
Yerel Haberler Üniversitelilerden köy okuluna anlamlı dokunuş
Yerel Haberler Başkan Fatma Betül Sayan Kaya Isparta‘ya geldi
Yerel Haberler Milliler Dünya Kupası için sahaya çıkacak: Rakip Kosova
Yerel Haberler Alacabel’de kar kalınlığı 5 santime ulaştı
Yerel Haberler Isparta İyi parti il başkanı görevden alındı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021