Yerel Haberler - 17.03.2026 - 0:00
ANKARA-BHA
Trump, ülkenin ABD’nin “51. eyaleti” olabileceğini ima eden ifadeler kullandı.
Trump, paylaşımında Venezuela’nın beyzbol yarı finalinde İtalya’yı 4-2 mağlup etmesine değinerek, “Venezuela’da son zamanlarda iyi şeyler oluyor. Bu sihrin neyle ilgili olduğunu merak ediyorum. 51. eyalet olmak isteyen var mı?” ifadelerini kullandı.
Söz konusu açıklama, kısa sürede uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Trump’ın bu çıkışı ilk değil. Daha önce Kanada ve Grönland hakkında da benzer ifadeler kullanan Trump, bu ülkelerin ABD’ye eyalet olarak katılabileceğini dile getirmişti. Hatta bazı açıklamalarında Venezuela’nın “53. eyalet” olabileceğini söylediği de basına yansımıştı. Öte yandan Venezuela tarafında da benzer iddialar gündeme gelmişti. Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez, 2025 yılı Kasım ayında yaptığı açıklamada ABD’nin ülkesini “51. eyalet” yapmayı hedeflediğini öne sürmüştü.
Başkent Caracas’ta 3 Ocak’ta meydana gelen patlamalar ve uçak seslerinin ardından Venezuela yönetimi, ABD’yi sivil ve askeri hedeflere saldırı düzenlemekle suçlamıştı. ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya yönelik büyük çaplı bir operasyon gerçekleştirildiğini ve Maduro ile eşinin ülke dışına çıkarıldığını duyurmuştu.
Yerel Haberler Kazakistan’da “Kültür ve Gelenekler Günü” kutlanıyor
Yerel Haberler Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a “şantaj” davası
Yerel Haberler Bayramda otobüs seferlerine ek imkan
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021