Yerel Haberler - 21.03.2026 - 0:00
ANKARA-BHA
Beyaz Saray önünde gazetecilere konuşan Trump, “Ateşkes yapmak istemiyorum. Karşı tarafı kelimenin tam anlamıyla yok ederken ateşkes yapılmaz. Savaş hazır olduğumda bitecek” ifadelerini kullandı.
Trump, İsrail’in savaşın sona erdirilmesi konusunda kendisiyle aynı görüşte olup olmadığı sorusuna, “Sanırım öyle. İlişkimiz çok iyi ve aşağı yukarı benzer şeyler istiyoruz. İkimiz de zafer istiyoruz ve işte bunu elde ettik” yanıtını verdi.
Bölgedeki güvenlik risklerine değinen Trump, Hürmüz Boğazı’nda “çok fazla yardıma” ihtiyaç olduğunu belirtti. Çin ve Japonya gibi ülkelerin sürece dahil olmasının olumlu olacağını vurgulayan Trump, ABD’nin bölgeyi Avrupa ve Asya ülkeleri kadar yoğun kullanmadığını ifade etti. İran füze rampalarına yönelik İngiltere’nin üslerini ABD kullanımına açma kararını değerlendiren Trump, bu hamleyi “çok geç bir yanıt” olarak nitelendirdi.
Trump, “İngiltere’nin bu tavrına şaşırdım, çok daha hızlı hareket etmeleri gerekirdi,” diyerek müttefikini eleştirdi.
Yerel Haberler SCÜ’de Gençlerle Buluşan TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Tokuş’tan Dikkat Çeken Açıklamalar
Yerel Haberler Antalya Aksu’da “İpek Yolu Kervanı” Coşkusu
Yerel Haberler FIFA’dan 3 Türk kulübüne 3 dönem transfer yasağı
Yerel Haberler Kars’ta Engelli Haftası’nda KADES uygulaması tanıtıldı
Yerel Haberler Borsa İstanbul günü yükselişle kapattı
Yerel Haberler Türkiye’de E-Ticaret Hacmi 2025’te 4,6 Trilyon Liraya Ulaştı
Yerel Haberler Türkiye’de genç nüfus oranı düşüşünü sürdürüyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021