Toplu Taşımada Fiyat Ayarlaması

Aksaray Haberleri - 24.06.2015 - 15:38

Aksaray’da toplu taşıma ücretlerinde yeni fiyat düzenlemesi yapıldı. Aksaray’da toplu taşıma ücretlerine uzun bir aradan sonra yeniden düzenleme yapıldı. Çok uzun yıllar boyunca küçük rötuşlar dışında dokunulmayan toplu taşıma sistemi Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ekibinin göreve gelmesiyle birlikte baştan aşağı yenilenmişti. Bu süreçte duraklar ve otobüsler yenilendi kapasiteleri artırıldı, güzergâhlar çeşitlendirildi ve sefer sayıları da artırılmıştı. Bunun yanı sıra şoförlere eğitimler düzenlenerek farkındalık ve iletişim eğitimleri verilmişti. Aksaray’da toplu ulaşımda büyük bir dönüşüm yaşanırken beklenen fiyat ayarlaması da geldi.

Esnaflar uzun yıllar zam alamadıklarını belirtirken yetkiler ise şu ifadeleri kullandı. “En son tam bilete 3 yıl, indirimli bilete ise 5 yıl önce artış yapıldığını, geçen zaman içerisinde enflasyon rakamlarının değiştiğini, akaryakıtın zamlandığını yedek parça fiyatlarının değiştiğini ve en önemlisi de yeni otobüslerin alındığını ifade ederek, toplu taşıma fiyatlarında il sıralamasında çok gerilerdeyiz ve en ucuz taşıma yapan illerden biriyiz. Bizim kadar modern bir sistemde bizden daha pahalı olan birçok il var.” dediler. Daha yüksek bir zam beklediklerini ifade eden halk otobüsü esnafı ise “3 yıldır tam bilete 5 yıldır indirimli bilete zam yapılmadı ama bu süreçte akaryakıt zamlandı, yedek parça fiyatları değişime uğradı ve tüm diğer kalemlerinde belirgin artışlar oldu. Tüm bu giderlere ek olarak Belediye bizlere yeni ve modern toplu taşıma araçları aldırdı. Fiyatlarda düzenleme yapılması zaten zorunlu hale gelmişti.” dedi.

Yapılan düzenlemenin ardından yeni tarifeye göre 1,5 TL olan tam bilet 1,85 TL, 5 yıldır fiyatı arttırılmayan ve 1 TL olan indirimli bilet 1,30 TL, 2 TL olan tek kullanımlık bilet ise 2,25 TL olarak belirlenirken. Aktarma fiyatlarında ise herhangi bir artış olmayarak Tam aktarma 0,75 İndirimli aktarma ise 0,50 kuruşta kaldı.

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan:” Kara yolu ulaşımında destan yazdık”

Aksaray Haberleri Sinerji AŞ, Savunma ve Havacılıkta 2025 İhracat Şampiyonu oldu

Aksaray Haberleri Konyaspor U19 takımını taşıyan otobüs TEM Otoyolu’nda kaza yaptı

Aksaray Haberleri Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan sahte yatırım içeriklerine uyarı

Aksaray Haberleri Kars’ın gururu Avrupa yolunda

Aksaray Haberleri “Karın Yıldızları Sarıkamış’ta” projesi kapsamında öğrencilere moral ziyareti

Aksaray Haberleri İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Tehdit ortamında müzakere mümkün değil

Aksaray Haberleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Başbakan Yardımcısı, Turizm, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Beypazarı’nda

Aksaray Haberleri AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, “Köklerden Geleceğe Kadın Çalıştayı”na katıldı

Aksaray Haberleri Bahis soruşturmasında 314 antrenöre men cezası

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021