Tirebolu Sekü’de maden gerginliği: “Köyümüzü ve doğamızı teslim etmeyeceğiz!”

Yerel Haberler - 06.04.2026 - 0:00

GİRESUN – BHA 

Tirebolu Sekü’de Maden Gerginliği: “Köyümüzü ve Doğamızı Teslim Etmeyeceğiz!”

Tirebolu’nun Sekü köyünde Alagöz Maden şirketi tarafından başlatılmak istenen maden arama faaliyetleri, bölge halkının ve yerel siyasetçilerin sert tepkisiyle karşılaştı. Giresun İl Genel Meclisi Tirebolu Üyesi Ömer Cebeci, sosyal medyadan yaptığı konuşmada, usulsüz girişimlere karşı hukuki ve toplumsal mücadelenin sinyalini verdi.

Tirebolu’nun doğası ve tarım alanlarıyla bilinen Sekü köyü, bugünlerde maden arama projesi nedeniyle hareketli günler geçiriyor. Alagöz Maden şirketinin bölgedeki faaliyetlerine karşı çıkan İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci, sürecin şeffaf yürütülmediğini ve köylünün yaşam hakkının hiçe sayıldığını vurguladı.

“Sekü Köyü Sahipsiz Değildir”

Konuşmasında maden şirketinin “oldu bitti” çabalarına dikkat çeken Cebeci, bölgedeki ekolojik dengenin bozulmasına izin vermeyeceklerini ifade etti. Cebeci, “Sekü köyümüzde yapılmak istenen bu usulsüz maden arama teşebbüsü, sadece bir çevre sorunu değil, doğrudan insanımızın sağlığına ve geleceğine bir müdahaledir. Köylümüzün rızası olmayan, doğayı talan eden hiçbir projenin yanında olmayacağız,” dedi.

Hukuki Süreç ve Denetim Vurgusu

Ömer Cebeci, maden arama ruhsatları ve ÇED süreçlerindeki usulsüzlük iddialarının üzerine kararlılıkla gideceklerini belirtti. İdare mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararı varken bölgede çalışma için dozerlerle gelinmesinin tam bir aymazlık olduğunu söyledi. İl Genel Meclisi VE çeşitli platformlarda konunun takipçisi olacağını ifade eden Cebeci, şu noktaların altını çizdi:

“Mücadelemiz Sürecek”

Konuşmasını birlik ve beraberlik mesajıyla tamamlayan Cebeci, Tirebolu’nun ve Sekü köyünün sahipsiz olmadığını hatırlattı. Giresun İl Genel Meclisi’ndeki diğer üyeleri de bu haklı mücadeleye destek vermeye çağıran Cebeci, “Toprağımızı, suyumuzu ve geleceğimizi korumak için gerekirse kapı kapı dolaşacak, bu hukuksuzluğa dur diyeceğiz,” diyerek kararlılığını yineledi.

Yerel Haberler Vali Ziya Polat, “Karın yıldızları Sarıkamış’ta” projesi kapsamında öğrencilerle buluştu

Yerel Haberler 2026 Dünya Kupası için heyecan büyüyor

Yerel Haberler Altın fiyatlarında haftaya düşüşle başlangıç

Yerel Haberler Başkent’te hayvan dostu belediyecilik

Yerel Haberler Ömer Gürsoy: Şehirlerin Kulübü: ATDSK

Yerel Haberler Fenerbahçe’ye Asensio şoku: Kayserispor maçında yok

Yerel Haberler Sürgü Mahallesi’ne taziye evi için protokol imzalandı

Yerel Haberler Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 21 daimi işçi alımı alacak

Yerel Haberler Akdeniz’de 4.3 büyüklüğünde deprem

Yerel Haberler Kütüphaneler Haftası’nda Düzce’de “Fibrobeton Kütüpnanesi” açıldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021