Tıp Fakültesi’nin İlk Sempozyumunda Zehirlenmeler Konuşuldu

Aksaray Haberleri - 03.03.2020 - 13:23

Kurulduğu günden bu yana hızlı bir büyüme kaydeden ve hem akademik, hem de toplum sağlığı bakımından son derece etkin çalışmalar yapan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi, ilk sempozyumunu gerçekleştirdi.

“Multisentrik-Multidisipliner Toksikoloji (Zehirlenme) Sempozyumu,” dört şehirden 12 konuşmacı ve altı şehirden 100 katılımcı eşliğinde, toplam altı oturumda gerçekleştirildi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’ndaki etkinlik öncesinde, İdlip Şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Tüm şehitleri dua ve rahmetle andıklarını ifade eden ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, sempozyumun hayırlara vesile olması dileklerinde bulundu. Sosyal yaşantı içerisinde birçok alanda zehirlenmelerin olduğunu ve bunlara müdahaleler konusunda da yeni gelişmelerin yaşandığını kaydeden Özçifçi, “Teknoloji, endüstriyel gelişmeler, çevresel unsurlar, beslenme alışkanlıklarının değişmesi ve hazır gıdalar, ilaçlar… Pek çok faktör zehirlenmelere sebep olabiliyor. Sağlık çalışanlarımızın bu hususlarda çok kıymetli çalışmaları var. Düzenlenen sempozyumlar, bilim insanlarının deneyim ve üretilen yeni gelişmeleri paylaşması ve böylece daha etkili tedavi ve çözümlerin anlaşılabilmesi için önemli bir fırsat anlamına da gelmektedir. Burada temel düşünce toplumun sağlığını korumak ve hastaya şifa vermektir. Bu nedenle sempozyumu önemli buluyor, katkı sunan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. ASÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan da, Fakülte olarak ilk sempozyumu düzenlemenin heyecanı ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, “Gerek Multisentrik-Multidisipliner Toksikoloji (Zehirlenme) Sempozyumunun, gerekse farklı alanlarda düzenlemeyi planladığımız bilimsel etkinliklerin kalıcı ve sürekli olmasını arzu ediyoruz. Bu sempozyumun düzenlenmesindeki önemli katkıları münasebetiyle Sempozyum Başkanımız ve Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Sıdıka Ayşegül Ertaşkın ve Sempozyum Düzenleme Kurulu’ndan Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Betül Öztürk ile Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Aksaray, Ankara, Konya ve Kayseri’deki Üniversite ve Hastanelerden 12 konuşmacı, altı oturumda gıda, karbondioksit, bitkisel ve hayvansal kaynaklı zehirlenmelerle; çocuklarda zehirlenmeler, zehirlenmelere acil yaklaşımlar, zehirlenmelerde yoğun bakım uygulamaları ve ilaç zehirlenmelerinde tedavi gibi önemli konularda bilgiler aktardı. Sempozyumu bu şehirlerin dışında Nevşehir ve Tokat’tan da katılımcılar takip etti.

Aksaray Haberleri Sinop’ta dereyi kirleten tesise 1 milyon 678 bin lira ceza

Aksaray Haberleri HEKİMSEN ve AL-KON’dan YÖK’te kritik temas: “Nitelikli hekim yetiştirmek, sağlık sisteminin beka meselesidir”

Aksaray Haberleri DSÖ’den Hantavirüs uyarısı: Yeni vakalar görülebilir

Aksaray Haberleri Rize Günleri Türkiye’nin buluşma noktasına dönüştü

Aksaray Haberleri Kars’ta narkotik operasyon: 206 gram metamfetamin ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı

Aksaray Haberleri Türkiye genelinde nisan yağışları arttı

Aksaray Haberleri Tavuk eti ve yumurta üretiminde mart ayında yükseliş

Aksaray Haberleri Kars’ta ziyaret: Nahçıvan Ekonomi Bakanı Vali Polat’ı ziyaret etti

Aksaray Haberleri Denizcilik Kariyer Zirvesi Kdz. Ereğli’de başarıyla gerçekleşti

Aksaray Haberleri Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar: 8’incilik  hedefine  çok yakınız

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021