TEKNOFEST Mavi Vatan’ın tarihi belli oldu

Yerel Haberler - 04.05.2026 - 0:00

KOCAELİ-BHA

Etkinlik, 27-30 Ağustos tarihlerinde Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda gerçekleştirilecek.

T3 Vakfı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “TEKNOFEST Mavi Vatan bu sene 27-30 Ağustos 2026’da Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda. Teknoloji, savunma ve denizcilik ekosistemini aynı rotada buluşturuyoruz. Herkesi bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi. Etkinlik, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçiriliyor.

Milli Teknoloji Hamlesi’nin denizlerdeki yansıması

TEKNOFEST Mavi Vatan, Türkiye’nin “Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonunun denizcilik alanındaki önemli organizasyonlarından biri olarak öne çıkıyor.

Savunma sanayi, denizcilik ve ileri teknoloji alanlarında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar etkinlikte bir araya gelecek.

Yarışmalar ve sergiler dikkat çekiyor

Etkinlik kapsamında deniz ve su altı teknolojilerine odaklanan birçok yarışma düzenlenecek. İnsansız Su Altı Sistemleri, Su Altı Roket ve İnsansız Deniz Aracı yarışmalarıyla gençler projelerini sergileme fırsatı bulacak. Ayrıca Türk donanmasının önemli platformları da ziyaretçilere tanıtılacak.

Geçen yıl İstanbul’daydı

TEKNOFEST Mavi Vatan, 2025 yılında İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda 28-31 Ağustos tarihlerinde düzenlenmişti. Geçtiğimiz etkinlikte TCG Anadolu ve TCG İstanbul gibi önemli gemiler sergilenmiş, organizasyon yoğun ilgi görmüştü.

Yerel Haberler Gazze’de can kaybı 72 bin 742’ye çıktı

Yerel Haberler Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görev değişimi

Yerel Haberler Digor’da ilk kez düzenlenen şenlik büyük coşkuya sahne oldu

Yerel Haberler Kırıkkale’de çocuklar camide buluşuyor

Yerel Haberler Bakan Işıkhan’dan emeklilere bayram ikramiyesi müjdesi

Yerel Haberler 224 Dolandırıcı Yakalandı

Yerel Haberler Gazetecilik atölyesinde kriz dönemi medyası masaya yatırıldı

Yerel Haberler Malatya’da 20 bin sebze fidesi vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı

Yerel Haberler Malatya’da yeni alternatif yol çalışması başladı

Yerel Haberler Ankara termal turizminde güç birliği

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021