Yerel Haberler - 17.09.2025 - 7:26
İSTANBUL – BHA
13. kez düzenlenen festival, 21 Eylül’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Yarışmalardan hava gösterilerine, konserlerden bilim şovlarına kadar birçok etkinlik, İstanbul’da teknoloji severlerle buluşacak.
Bu yıl 58 ana ve 137 alt kategoride gerçekleştirilecek teknoloji yarışmalarına 565 binden fazla takım ve 1 milyon 100 binin üzerinde yarışmacı başvurdu. Ön elemeyi geçen takımlar 85 milyon TL’nin üzerinde maddi destek alırken, dereceye girenlere toplamda 65 milyon TL’den fazla ödül dağıtılacak.
Festivalde SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları’nın yanı sıra F-16 savaş uçakları da gökyüzünde şov yapacak. ATAK helikopteri, Hürkuş, ANKA, Bayraktar TB2, Bayraktar TB3 ve Bayraktar AKINCI da etkinlik kapsamında sergilenecek.
Ziyaretçiler, 5 gün boyunca konserler, sahne performansları, sergiler, simülasyon alanları, planetaryum gösterileri, TEKNOFEST Zaman Tüneli ve öğrencilere özel uçuş deneyimleri gibi pek çok aktiviteye ücretsiz olarak katılabilecek. Festivalin öne çıkan konserlerinden biri ise 19 Eylül’de saat 19.00’da sahne alacak olan Türk rock müziği sanatçısı Kıraç olacak.
Etkinlik alanına girişler 09.00-19.00 saatleri arasında yapılacak. Katılım ücretsiz olmakla birlikte, ziyaretçilerin çevrim içi kayıt yaptırması gerekiyor. Detaylı bilgilere www.teknofest.org adresinden ulaşılabiliyor.
Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu
Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli
Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı
Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021