TBMM’den okul saldırıları için araştırma kararı

Yerel Haberler - 21.04.2026 - 0:00

ANKARA-BHA

Kurulan komisyonun, çocukların dijital ortamlarda karşılaştıkları riskler ve olumsuz etkileri de kapsamlı şekilde incelemesi planlanıyor.

Araştırma Komisyonu’nun, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki okul saldırılarının nedenleri, güvenlik açıkları ve benzer olayların önlenmesine yönelik alınabilecek önlemleri değerlendireceği belirtildi. Ayrıca çocukların dijital ortamlarda maruz kaldıkları riskler ve olumsuz etkilerin de tüm yönleriyle inceleneceği ifade edildi.

Komisyon 22 üyeden oluşacak

22 üyeden oluşan komisyonun çalışmalarını 3 ay boyunca sürdüreceği bildirildi. Bu süreçte ilgili kurum temsilcileri, uzmanlar ve konunun tarafları TBMM’de dinlenecek.

Rapor hazırlanacak, tedbirler belirlenecek

Komisyonun yürüttüğü çalışmalar sonucunda alınması gereken tedbirlerin belirlenerek kapsamlı bir rapor haline getirileceği kaydedildi. Hazırlanacak raporun, okullarda güvenliğin artırılması ve çocukların korunmasına yönelik yeni politika ve uygulamalara rehberlik etmesi bekleniyor.

Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Yerel Haberler Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı

Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı

Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı

Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır

Yerel Haberler Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021