Yerel Haberler - 11.06.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Ankara Kent Konseyi’nin “SözON’da” programı, TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin’i ağırladı. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda Şahin, hayat hikâyesinden siyasete, aile kurumundan gençlerin karşı karşıya kaldığı risklere kadar birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu.
Köyünden yola çıkarak eğitim hayatını, iş yaşamını ve siyasetteki tecrübelerini anlatan Mehmet Ali Şahin, özellikle siyasetin insan kazanma yönüne dikkat çekti. Uzun yıllar siyaset yaptığını belirten Şahin, gençlere de önemli tavsiyelerde bulundu.
Şahin, siyaseti “kalp kazanma sanatı” olarak tanımlayarak şunları söyledi:
“Ben göründüğüm gibi olan ve hayatını da buna göre yaşayan bir insanım. Beni değerlendirmek isteyen insanların da beni olduğum halimle değerlendirmesini isterim. Yapmacıklıktan ve yapaylıktan uzağımdır. Uzun süre siyaset yaptım. Belki burada bulunan genç arkadaşlarımızdan da siyasete atılmak isteyenler olabilir. Bana ‘Siyaset nedir?’ diye sorarsanız, siyaset kalp kazanma sanatıdır. Kalp kazanacaksınız, dost kazanacaksınız. Ama hatalarınızı yalnızca size söyleyen gerçek dostlar kazanacaksınız.”
Gerçek dostluğun önemine de değinen Şahin, “Dost vardır, hatanızı herkesin içinde söyler. Ama gerçek dost, hatanızı size özel olarak söyler. Mevlana’nın da dediği gibi, iyi dostu olanın aynaya ihtiyacı yoktur” ifadelerini kullandı.
Programda aile yapısının korunması, çocukların suça sürüklenmesi, teknoloji bağımlılığı, sanal kumar, uyuşturucu ve sosyal medyanın çocuklar üzerindeki etkileri de gündeme geldi. Şahin, Türkiye’de ve dünyada aile kurumunun ciddi tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirterek, çocukların korunması ve aile yapısının güçlendirilmesinin en önemli meselelerden biri olduğunu vurguladı.
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin Meclis’te yapılan çalışmaların önemine işaret eden Şahin, hazırlanacak raporun önemli tespitler içereceğini söyledi. Çocukların suç örgütleri tarafından kullanılmasının, teknoloji ve sosyal medya üzerinden yönlendirilmesinin ciddi bir güvenlik ve toplumsal sorun haline geldiğini ifade etti.
Aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik çalışmaların önemine değinen Şahin, 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesinin ve bu kapsamda kamu kurumlarına görevler verilmesinin önemli bir adım olduğunu belirtti. Şahin, aile yapısının korunmasının yalnızca sosyal bir mesele değil, aynı zamanda ülkenin geleceğini ilgilendiren stratejik bir konu olduğunu söyledi.
Program, Mehmet Ali Şahin’in hayat tecrübeleri, siyaset anlayışı ve gençlere yönelik tavsiyeleriyle sona erdi.
Yerel Haberler Siber suç operasyonlarında 327 şüpheli yakalandı
Yerel Haberler Ordu Şehir Hastanesi’ne ulaşımda yeni düzenleme
Yerel Haberler Ankara’da “Ailem Güvende” operasyonu: 20 pavyon mühürlendi
Yerel Haberler Arca Çorum FK, Gaziantep FK’yı 3-0 mağlup etti
Yerel Haberler Ağustosta en fazla ciro artışı hizmet sektöründe
Yerel Haberler Ticarette sınırlı artış, perakendede güçlü yükseliş
Yerel Haberler Türkiye’nin ihracatı eylülde yüzde 15,4 arttı
Yerel Haberler GSB burs ve kredi başvuruları başladı: Son gün 16 Ekim
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021