Tayfun Tanju Kara E-Spor Merkezi Ankara Gençlik Kupası’na ev sahipliği yaptı

Yerel Haberler - 26.09.2025 - 11:25

ANKARA-BHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), e-spora ilgi duyan ve kendini geliştirmek isteyen gençler için çeşitli eğitimler ve turnuvalar düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen “Ankara Gençlik Kupası-Valorant Turnuvası” büyük ilgi gördü.

Birlik Mahallesi’ndeki Tayfun Tanju Kara E-Spor Merkezi’nde düzenlenen turnuvada 16 takım şampiyonluk için dijital arenada mücadele etti. 15-35 yaş aralığındaki 80 e-spor oyuncusu, Başkent’in dört bir yanından gelerek üç maç üzerinden eleme usulüyle dereceye girmeye çalıştı. Turnuva sonunda kazanan oyuncular, çeşitli hediye ve madalyalarla ödüllendirildi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Proje Sorumlusu Can Çelik, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak gençliği ve sporu her alanda desteklemeye devam ediyoruz. Bugün 100’e yakın e-sporcunun katılımıyla keyifli ve rekabetin yüksek olduğu bir turnuva gerçekleştirdik” dedi.

Turnuvayı organize eden öğrenci topluluğu temsilcisi Erdoğan Başer de merkezin sağladığı olanaklara dikkat çekerek, “Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştık, organizasyonda çok yardımcı oldular. Daha önce League of Legends ve Counter-Strike 2 turnuvaları düzenledik, şimdi de Valorant’ı gerçekleştirdik. E-spor merkezi çok güzel ve uluslararası bir organizasyonu bile kaldırabilecek kapasiteye sahip. Bundan sonra da burada düzenli olarak turnuvalar gerçekleştirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yerel Haberler Malatya’da 62. kütüphane haftası başladı

Yerel Haberler İran’dan spor kafilelerine yeni karar: Bazı ülkelere gidiş durduruldu

Yerel Haberler FIFA’dan 2 kulübe transfer yasağı geldi

Yerel Haberler Yeşilyurt’ta otizm yaşam merkezi Nisan ayında açılıyor

Yerel Haberler Çin’den ABD hamlesine yanıt: “Ticaret engeli” incelemesi başlatıldı

Yerel Haberler Hürmüz’de gemi trafiği alarm veriyor: Sadece 7 gemi geçebildi

Yerel Haberler Bakan Memişoğlu: Günlük 3 milyondan fazla muayene yapıyoruz

Yerel Haberler Kırıkkale’de çiftçilere tohum desteği başladı

Yerel Haberler Malatya’da kiralık ev fiyatları düşüşte

Yerel Haberler Doğum izni 24 haftaya çıkıyor: Sosyal medyaya yaş sınırı geliyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021