Aksaray Haberleri - 23.01.2019 - 13:11
Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde taş kırma ünitesi hizmet vermeye başladı. Geçtiğimiz yıl hizmete giren Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Vücut Dışı Şok Dalgalarıyla Taş Kırma (ESWL) ünitesi böbrek taşlarını yok edilebilecek.
ESWL cihazlarının en büyük özelliği; hedeflenen taşa çok küçük odaklı şok dalgaları uygulayabiliyor olmasıdır. Bu sayede taş kırma işlemi hastalar için ameliyata gerek kalmadan ağrısız ve konforlu bir şekilde gerçekleşmektedir. Ayrıca şok dalgalarının küçük bir odakta toplanarak taşa uygulanması, çevre böbrek dokularında meydana gelebilecek hasarı önlemekte ve yüksek parçalama verimliliği sunmaktadır. Bu cihaz elektromanyetik olarak şok (ses) dalgaları oluşturmakta, bu sayede efektif bir şekilde ses dalgasını odak noktasına ulaştırmaktadır. Bu işlem sırasında cihaz çok az ses çıkarttığı için hastayı rahatsız etmemektedir.
Bu sistemi hamileler de, kanama bozukluğu olan hastalarda, kanama bozukluğuna sebep olacak ilacı kullanan hastalarda ve ciddi enfeksiyonu olan hastalarda uygulama şansımız yoktur. Bu sistem hastanın iyi seçilmesi ve ESWL’nin sınırlarının iyi bilinmesiyle başarı oranı ciddi oranda artmaktadır. Hastadaki başarı oranı taşın büyüklüğü, böbrekteki yerleşim yeri, taşın cinsi, hastadaki vücut kitle endeksi ve kullanılan enerjiye göre değişmektedir.
Aksaray Haberleri Öncelik can güvenliği
Aksaray Haberleri Sahte Deterjan dolum depolarına baskın
Aksaray Haberleri Erdoğan: “Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte engelsiz hale getireceğiz”
Aksaray Haberleri Bakan Yerlikaya: İstanbul ve Türkiye’de suç oranları azaldı
Aksaray Haberleri Bakan Göktaş: “Kadınları güçlendirmeye devam edeceğiz”
Aksaray Haberleri CHP’li Güneşhan’dan Bakan Tekin’e Halk Eğitim Merkezleri’ndeki usulsüzlüklere ilişkin soru önergesi
Aksaray Haberleri Avrupalıların yarısı Trump’ı “kıtaya tehdit” olarak görüyor
Aksaray Haberleri Merhum Cemal Öztürk için ilk vefa Doğankent’ten
Aksaray Haberleri Güneybatı’da sağanak alarmı: 6 il için uyarı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021