Tankların önüne dikilen Kırıkkaleli: Yaşar Yaldız

Yerel Haberler - 15.07.2025 - 14:00

KIRIKKALE-BHA

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde, Çankaya Köşkü önünde gösterdiği cesaretle hafızalara kazınan isimlerden biri de Kırıkkaleli Yaşar Yaldız oldu. Elinde Türk bayrağıyla, üzerinde tam teçhizatlı darbeci askerlerin bulunduğu beş zırhlı personel taşıyıcısının önüne dikilerek araçları bir süre durduran Yaldız, o karanlık gecede millet iradesinin simgesi haline geldi.

Gösterdiği kahramanca duruş nedeniyle, o dönem Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Ahmet Varlı tarafından kendisine plaket takdim edilmişti. Bu anlamlı ödül, Yaldız’ın cesaretinin ve milletine olan bağlılığının sembolü olarak takdir görmüştü.

Yaşar Yaldız’ın darbeci tankların önüne dikildiği an, 15 Temmuz’un unutulmaz karelerinden biri olarak tarihe geçti. Gösterdiği bu duruş, Türkiye’nin dört bir yanındaki direniş ruhunu yansıtan örneklerden biri olmayı sürdürüyor.

Yerel Haberler Galatasaray, Başakşehir karşısında serisini sürdürmek istiyor

Yerel Haberler Trafik polislerine zorlu parkurda sürüş eğitimi veriliyor

Yerel Haberler Kuzey Kore’den Japon Denizi yönüne çok sayıda balistik füze denemesi

Yerel Haberler Manavgat’ta Sözen soruşturması genişliyor: 12 kişi tutuklandı

Yerel Haberler Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri başladı

Yerel Haberler Kocaeli’de penaltı tartışması: Selçuk İnan kulübeyi soyunma odasına götürdü

Yerel Haberler Yurt dışına kaçan 45 firari suçlu Türkiye’ye iade edildi

Yerel Haberler Devlet Bahçeli’den İlber Ortaylı için taziye mesajı

Yerel Haberler MHP Milletvekilleri ve MYK üyeleri Beşiktaş Başkanı Serdar Adalı’nın Ankara İftarında Bir Araya Geldi

Yerel Haberler Çelik: İHA ve SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmek beka meselesi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021