Sevinçli Köyü Yüs Kapalı Sistem Sulama Tesisi Tamamlandı

Aksaray Haberleri - 03.01.2019 - 15:59

Aksaray İL Özel İdaresi Plan Proje Yatırım İnşaat Müdürlüğü ekiplerince Sevinçli köyü YÜS kapalı sistem sulama tesisi tamamlandı.

Aksaray Valisi ALİ MANTI konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

15.08.2018 tarihinde ihalesi idaremizce gerçekleştirilmiş olan YÜS kapalı sistem sulama tesisi inşaatı tamamlanarak köy halkının hizmetine sunulmuştur.Köyün güney kısmında yerüstü suyunun su alım yapısı ile saptırılarak 250 m3 lük depolama havuzuna alınması ve havuzdan borularla sulama sahasına iletimi sağlanmış ve 260 dekar alanının sulu tarıma geçmesi sağlanmıştır.

VALİ MANTI ; İhale bedeli 652.895,39 tl ,boru hattı uzunluğu 2.128 mt (Muhtelif çapta PE 100 Boru) olan Projenin hayata geçirilmesi ile daha önce kuru tarım yapılan 260 dekarlık tarım alanı sulu tarım imkanına kavuşturulmuş,mevcut suyun ekonomik kullanımı sağlanmış, bitki deseninde çeşitlilik arttırılarak yöre çitçisinin gelir seviyesi yükseltilmiş olacaktır.dedi.

Aksaray Haberleri Bakan Gürlek: 2026’nın ilk çeyreğinde 76 suçlu Türkiye’ye iade edildi

Aksaray Haberleri Oscar Ödülleri’nde kazananlar açıklandı

Aksaray Haberleri Brent petrol 104 doların üzerine çıktı

Aksaray Haberleri İBB yolsuzluk davasında duruşma ertelendi

Aksaray Haberleri BIST 100 endeksi günü kayıpla kapattı

Aksaray Haberleri Bin aydan hayırlı gece: Kadir Gecesi bugün idrak edilecek

Aksaray Haberleri Doğu’da kar yağışı ulaşımı aksattı

Aksaray Haberleri Almanya’dan İran gerilimi açıklaması: NATO bu çatışmanın tarafı değil

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kadir Gecesi için barış ve huzur temennisi

Aksaray Haberleri Akdeniz’de 4,8 büyüklüğünde deprem

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021