Serik’te zirai don nöbeti

Yerel Haberler - 28.12.2025 - 14:57

ANTALYA – BHA

Antalya’nın Serik ilçesinde hava sıcaklıklarının gece saatlerinde sıfırın altına düşmesi, üreticileri alarma geçirdi. Soğuk hava nedeniyle ürünlerini don tehlikesine karşı korumak isteyen çiftçiler, seralarında zirai don nöbeti tuttu.

Özellikle Alacami Mahallesi’nde yoğunlaşan önlemler kapsamında üreticiler, seraların içinde soba yakarak gece boyunca ürünlerini kontrol etti. Akşam saatlerinde başlayan nöbet, sabahın ilk ışıklarına kadar aralıksız sürdü.

Çiftçiler, soğuk hava dalgasının ürünlerde ciddi zarara yol açmaması için nöbetleşe seraları dolaşırken, uzun ve zorlu geceyi demli çay eşliğinde geçirdi. Don riskinin devam etmesi halinde nöbetlerin önümüzdeki günlerde de sürebileceği belirtildi.

Üreticiler, ani sıcaklık düşüşlerinin özellikle sebze ve fide aşamasındaki ürünler için büyük risk oluşturduğunu ifade ederek, yetkililerden don uyarılarının yakından takip edilmesini ve gerekli tedbirlerin zamanında alınmasını istedi.

Yerel Haberler Lüks otomobil şarj istasyonunda alev aldı

Yerel Haberler Emekli zam farkı 4 Şubat’ta yatıyor

Yerel Haberler Yumaklı’dan su tasarrufu çağrısı: Her damla gelecek için değerli

Yerel Haberler AJet filosuna 3 yeni nesil uçak daha katıldı

Yerel Haberler Satılık konut ilanlarında doğrulama zorunlu hale geliyor

Yerel Haberler Kırmızı bültenle aranan Serdar Sertçelik Türkiye’de

Yerel Haberler Doğal gazda 2026 tüketim tahmini açıklandı

Yerel Haberler Hindistan’ın Türkiye Büyükelçisi Rize’de: Türkiye’ye gelince günde 7-8 bardak çay içiyorum

Yerel Haberler Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 11 gözaltı

Yerel Haberler Meteorolojiden 18 İl İçin Sarı Kodlu Yağış Alarmı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021