Selçuklu Külliyesinde Çalışmalar Son Aşamaya Geldi

Ana Manşet - 06.07.2024 - 13:53

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’ın kültürel zenginliğini gelecek nesillere aktaracak, geçmişi bugünlere taşıyan bir eser olarak inşa edilen Selçuklu Külliyesi’nde çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirdi. Belediye Başkanı Dinçer, Selçuklu döneminden ilham alınarak tasarlanan projenin ana temasının şehrin kültürel dokusunu koruma ve yaşatma üzerine odaklandığını da vurguladı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in projeleri arasında yer alan ve yapımı son aşamaya gelen Selçuklu Külliyesi, Selçuklu motifleriyle modern mimariyi buluşturarak bir eser olarak hayata geçiyor. Külliye, özgün mimarisiyle dikkat çekerken kütüphanesi, taziye evi ve dinlenme evleriyle Aksaraylılara uzun yıllar hizmet sunacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Selçuklu Külliyesi projesine ilişkin yaptığı açıklamada “Bu projeyle şehrimizin kimliğine ve geçmişine derin bir saygıyla yaklaşıyoruz.

Selçuklu Külliyemiz, Selçuklu döneminin mimari estetik sanatının en güzel yansıması olacak. Proje tamamlandığında şehrimizin simgeleri arasında yerini alacak. Şehrimizin kimliğini ortaya çıkaracak. Bu eser, sadece mimari bir yapı değil aynı zamanda kültürel bir miras olacak. Hemşerilerimize de uzun yıllar hizmet verecek” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in vizyon projeleri arasında bulunan proje, şehrin tarihî ve kültürel zenginliklerini koruma ve gelecek kuşaklara aktarma vizyonuyla hayata geçiriliyor. Yeraltı oto parkının yer aldığı proje tamamlandığında Külliye işlevsellik kazanacak. İsteyen her vatandaş külliyeden faydalanabilecek.

Ana Manşet Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan karne günü mesajı

Ana Manşet Dijital Şiddet ve Siber Zorbalık Paneli Ankara’da gerçekleştirildi

Ana Manşet ASİAD Heyetinden TİMBİR Genel Başkanı Dr. Basa’ya Ankara ziyareti

Ana Manşet Hatay İskenderun’da asansör kazası

Ana Manşet Artvin’de 22 bin 592 öğrenci karne heyecanı yaşadı

Ana Manşet Kırıkhan MEM şampiyon oldu

Ana Manşet AKK Ankara’ya İz Bırakanların konuğu Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu oldu

Ana Manşet Hatay Samandağ’da karne sevinci

Ana Manşet AKK’de geri dönüşümün önemine dair panel gerçekleştirildi

Ana Manşet Mehir Aile Platformu’ndan Brüksel Ticaret Müşavirliğine ziyaret

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021