Şehit Hamdi Armağan Kaplan Amasya’da son yolculuğuna uğurlandı

Yerel Haberler - 14.11.2025 - 20:07

AMASYA-BHA

Şehit için ilk tören Ankara’da gerçekleştirildi. Ardından naaşı askeri uçakla getirildiği Amasya Merzifon Havalimanı’nda, Amasya Valisi Önder Bakan, bakan yardımcıları, milletvekilleri, protokol üyeleri ve askeri personel tarafından karşılandı.

Daha sonra Gümüşhacıköy’e getirilen şehit için Merkez Büyük Camiinde Cuma Namazına müteakiben İlçe Meydanı’nda cenaze töreni düzenlendi. Dualarla uğurlanan şehit naaşı, törenin ardından Çamtepe Şehitliği’nde defnedildi.

Cenaze törenine; Amasya Valisi Önder Bakan,Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan,Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz,Amasya Milletvekilleri Haluk İpek, Hasan Çilez, Reşat Karagöz,Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Tuğg. Halil Uğur Serin,Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, il ve ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin sonunda Vali Önder Bakan, şehitin ailesine Şanlı Türk Bayrağı takdim ederek başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.

Kahraman şehit Hamdi Armağan Kaplan’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyoruz.

Yerel Haberler Tokat’ta deprem nedeniyle eğitime ara

Yerel Haberler HSK kararıyla Yargıtay’a 8 yeni üye seçildi

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul’a yakışır bir kampüs kuracağız”

Yerel Haberler Antalya’da otobüs ve taksi ücretleri arttı

Yerel Haberler Trump, İran’ı hedef alan tehditlerini yineledi

Yerel Haberler Sivas’ın ulaşımına dev yatırım: Kuzey çevre yolu ve havalimanı pisti projelerinde yeni aşama

Yerel Haberler Kars’ta öğretmenlere anlamlı ziyaret: Şehit öğretmen Fatmanur Çelik anısına karanfil dağıtıldı

Yerel Haberler Isparta, AB destekli yerel iklim eylemi projesinde pilot il oldu

Yerel Haberler YDUS için başvurular resmen başladı

Yerel Haberler Beşiktaş iddiaları gündeme gelmişti, Dortmund’dan ayrılık kararı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021