Yerel Haberler - 04.09.2025 - 13:08
GİRESUN-BHA
Giresun’un Bulancak ilçesine bağlı Gündoğdu köyünde yaşamak isteyen 75 yaşındaki Hasan Yüksel için devlet ve vatandaş iş birliğiyle başlatılan ev inşaatı hızla tamamlandı. Uzun yıllar İstanbul’da yaşayan Yüksel, memleketine dönmek istese de bir evi olmadığı için bu hayalini gerçekleştirememişti.
Şehit Aileleri Derneği’nin girişimiyle İçişleri Bakanlığı devreye girerek çalışmaları başlattı. Yüksel, evin tamamlanmasının ardından yıllardır hasretini çektiği köyüne kavuşacağını belirterek, “Oğlumun da köye ev yaptırmak gibi bir hayali vardı, ama kısmet olmadı. Bu hayal şimdi devletimizin desteğiyle gerçekleşiyor. Başta Giresun Valiliğimiz ve İl Özel İdaremiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şehit babası olarak evimin anahtarını İçişleri Bakanımızın elinden almayı çok isterim” dedi. Yüksel ayrıca, oğlunun şehit düştüğü gün cebinden çıkan şiiri evinin dış duvarına yerleştirdi.
Şehit Aileleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Necati Selvitop ise, “Derneğimiz aracılığıyla İçişleri Bakanlığımıza başvurduk. Vatandaşlarımızın da imece usulüyle verdiği destekle inşaat tamamlandı. Şimdi şehit babamızın evinin anahtarı 6 Eylül Cumartesini Bulancak’ın Gündoğdu köyünde düzenlenecek törenle teslim edilecek. Şehitlerimiz için Kur’an-I Kerim tilavetinin okunacağı törene il protokolünün yanı sıra, bakanlık yetkililerinin de katılmasını bekliyoruz. Tüm halkımızı şehit babamızın bu mutlu gününü paylaşmaya bekliyoruz” dedi.
Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu
Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli
Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı
Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021