Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Aksaray Haberleri - 15.05.2018 - 9:36

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan “Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi” ile ilgili ilimizde alınacak olan tedbirlere ilişkin toplantı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Aykut Pekmez başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Aksaray Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı J.Albay Fuat Anık, Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hâkim Ülker Kaya, daire müdürleri ve güvenlik birimlerinin yetkilileri katıldı.

Vali Pekmez toplantıda yaptığı konuşmada; 24 Haziran 2018 tarihinde, geçmiş yıllardan farklı olarak hem Cumhurbaşkanı hem de Milletvekili seçimlerinin bir arada yapılacağını, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararları doğrultusunda seçim takviminin 30 Nisan 2018 günü başladığını söyleyerek, Ülkemizde seçimlerin YSK koordinatörlüğünde, il ve ilçe seçim kurullarının yetki ve sorumluluğunda yapıldığını, ancak gerek Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ve diğer ilgili mevzuat, gerekse YSK kararları gereği belli sürelerde yetki ve sorumluluğun mülki idare amirlerine verildiğini, bu nedenle özellikle seçim mevzuatı, YSK kararları ve seçim tedbirleri ile ilgili İçişleri Bakanlığı genelgesinin Kaymakamlıklarımız tarafından okunmasının gerekliliğini vurguladı. İdare olarak seçimlerdeki en önemli görevlerinin seçime kadar olan sürecin, seçim gününün ve seçim sonrasının huzur ve güven içerisinde geçmesini sağlamak olduğunu belirten Vali Pekmez, bu itibarla siyasi partilerin ve adayların ilgili mevzuat çerçevesinde propaganda ve benzeri çalışmaları yapmalarını sağlamak amacıyla gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti. Seçim gününde sandık kurullarının görev yerlerine ulaştırılması ve sandık çevresi güvenlik önlemlerinin alınması, oy kullanma sürecinin bitimi ile oy çuvallarının teslim yerlerine götürülmesi ve oyların sayımı ile ilgili güvenlik tedbirlerinin planlanmasının şimdiden yapılmasını isteyen Vali Pekmez, bu konuda Emniyet ve Jandarmanın ihtiyaç duyacağı araç isteklerinin öncelikli olarak kamu araçları ile karşılanacağını belirtti. Oy verme sırasında ve oyların sayımında meydana gelebilecek elektrik arıza ve kesintilerinin önlenmesi amacıyla Medaş ekiplerinin şimdiden gerekli bakım ve onarım çalışmalarını yapmalarını, her ihtimale karşı seçim günü meydana gelebilecek arızalara hızlı bir şekilde müdahale edilmesi için ekiplerin her an bekletilmesini ve seyyar jeneratörler ile tedbir alınmasını isteyen Vali Pekmez, bu çerçevede seçimin huzur ve güven içerisinde geçmesi için tüm tedbirlerin alınacağını dile getirdi.

Toplantıda görüşülen konularda genel olarak seçim süreci ile ilgili mevzuat, seçim takvimi, seçim sürecindeki yetkili birimler ve propaganda çalışmalarında uyulması gereken yasal sorumluluklar gözden geçirilerek görüş alışverişinde bulunuldu.

Aksaray Haberleri Kars’ta ekmek fiyatlarına zam: Yeni tarife 15 lira oldu

Aksaray Haberleri “Zəfərlərə Doğru” Kitabı BHA Genel Müdürü Muhammet Kaçar’a takdim edildi

Aksaray Haberleri AKK’ya İz Bırakanların Konuğu Leyla Gencer oldu

Aksaray Haberleri Beypazarı Belediye Başkanı Kasap’dan, Çin Büyükelçiliği’ne ziyaret

Aksaray Haberleri “Zəfərlərə Doğru” Kitabı TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa’ya takdim edildi

Aksaray Haberleri DSÖ’den hantavirüs açıklaması: Salgında sona doğru

Aksaray Haberleri Kars’ta yaz kursları için hazırlıklar başladı

Aksaray Haberleri Filenin Efeleri tarih yazdı: Dünya sıralamasında ilk kez ilk 10’a girdi

Aksaray Haberleri AK Parti Sözcüsü Çelik: Soykırım şebekesinin sözde bu kararı, tarihi gerçeklikten uzaktır

Aksaray Haberleri KETEM mobil tarama aracı yollara çıkıyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021