Şanlıurfa’nın tarihi sokakları geceleri ışıl ışıl

Yerel Haberler - 01.09.2026 - 10:22

ŞANLIURFA – BHA

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyübiye Belediyesi ve Dicle Elektrik A.Ş. iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, tarihi dokusuyla kentin önemli turizm merkezleri arasında yer alan bölgelerde kapsamlı aydınlatma çalışması gerçekleştirildi.

Proje çerçevesinde özellikle Çarşılar Bölgesi ile Bıçakçı, Yusufpaşa, Pınarbaşı, Karakoyun, Hekimdede, Camikebir, Kadıoğlu ve Beykapısı gibi tarihi mahallelerin bulunduğu alanlar başta olmak üzere eski Urfa’nın tarihi bölgelerinde yer alan 275 sokakta aydınlatma sistemi kuruldu.

Çalışmalarda kullanılan aydınlatma sistemleri, Şanlıurfa’nın tarihi mimarisine ve sokakların özgün dokusuna uygun şekilde tasarlandı. Tarihi yapılara zarar vermeden uygulanan aydınlatmalar sayesinde taş yapılar, dar sokaklar ve geleneksel Urfa mimarisi gece saatlerinde daha belirgin ve estetik bir görünüme kavuştu.

Aydınlatma çalışmalarıyla birlikte tarihi sokaklarda hem güvenli ve ferah bir gece ortamı oluşturulması hem de bölgenin görsel cazibesinin artırılması hedeflendi.

Gündüz saatlerinde yoğun şekilde ziyaret edilen tarihi bölgelerin, gerçekleştirilen aydınlatma çalışmalarıyla birlikte gece saatlerinde de turizm hareketliliğine ev sahipliği yapması amaçlanıyor.

Şanlıurfa’nın tarihi sokaklarını geceleri de görünür hale getiren proje, kentin kültürel mirasının korunmasına katkı sunarken, yerli ve yabancı ziyaretçilere ışıklandırılmış tarihi sokaklarda otantik bir Şanlıurfa atmosferi yaşama imkânı sunacak.

Tamamlanan proje ile birlikte Şanlıurfa’nın tarihi merkezinin gece silueti de değişirken, kent turizmine yeni bir soluk kazandırılması hedefleniyor.

Yerel Haberler Karslı Sporculardan ANALİG Türkiye Birinciliği’nde Büyük Başarı

Yerel Haberler e-YDTS Türkçe sınavı için başvurular açıldı

Yerel Haberler Türkiye Şube Müdürleri Derneği Elazığ İl Temsilciliğinde görev değişimi

Yerel Haberler Amasya’da üretim altyapısına 21,2 milyon liralık destek

Yerel Haberler Başkan Kalkan’dan yeni adli yıl kutlaması

Yerel Haberler Bakan Kurum: Binalarda enerji tüketimini yüzde 25 azaltacağız

Yerel Haberler Gelibolu’da gazetecilere yeni çalışma alanı

Yerel Haberler İçişleri Bakanı Çiftçi: Denetimin amacı ceza yazmak değil, can kurtarmak

Yerel Haberler Cummhurbaşkanı Erdoğan: Huzur ve istikrar için çalışmaya devam ediyoruz

Yerel Haberler Şanlıurfa’nın tarihi sokakları geceleri ışıl ışıl

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021