Yerel Haberler - 05.03.2026 - 0:00
ANKARA-BHA
Veriler, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklandı. Buna göre; Ekim–Aralık 2025 döneminde mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 4,3 yükseldi.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışılan saat başına üretim endeksi ise bir önceki döneme göre yüzde 2 azalırken, yıllık bazda yüzde 3,1 artış kaydetti.
Takvim etkilerinden arındırılmış ana sanayi grupları verilerine göre, çalışan kişi başına üretim endeksinde yıllık bazda en fazla artış yüzde 6,7 ile sermaye malları sektöründe gerçekleşti. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış verilerde ise bir önceki çeyreğe kıyasla en yüksek artış yüzde 1,9 ile ara malları sektöründe kaydedildi.
Sanayideki verimlilik, üretim performansındaki artış eğilimini ortaya koyarken sektör bazlı farklılaşmalar da dikkat çekti.
Yerel Haberler 8 il için kuvvetli yağış uyarısı
Yerel Haberler FIFA’dan karar: İran 2026 Dünya Kupası’nda yer alacak
Yerel Haberler Galatasaray şampiyonluk için kritik deplasmanda
Yerel Haberler Kars’ta özel gereksinimli öğrencilerden polise hediye
Yerel Haberler Doğum izni arttı, vergi indirildi: Kararlar Resmi Gazete’de
Yerel Haberler Devlet korumasındaki gençlere yeni istihdam modeli
Yerel Haberler Donald Trump’tan AB araçlarına tarife artışı
Yerel Haberler Yurt genelinde serin ve yağışlı hava etkili oluyor
Yerel Haberler Site aidatlarında yeni dönem: Yetki kat maliklerinde
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021