Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Moğolistan’a resmi ziyaret

Yerel Haberler - 07.09.2025 - 11:26

ANKARA – BHA

Ziyaretin ilk gününde Moğolistan Sağlık Bakanı Chinburen Jigjidsuren ile birlikte Arhangay iline giden Bakan Memişoğlu, burada Orhun Abideleri’nin bulunduğu Khushuu Tsaidam Anıt Müzesi’ni ziyaret etti. Aynı gün Moğolistan Sağlık Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

İkinci gün ise iki ülkenin sağlık bakanları arasında görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmede, 16 Ocak 2025’te Ankara’da imzalanan sağlık iş birliği protokolü değerlendirildi. Daha sonra Moğolistan Dışişleri Bakanlığı’nda geniş katılımlı bir toplantıya katılan Memişoğlu, burada düzenlenen basın konferansında önemli mesajlar verdi.

“Sağlık birikimimizi dost ülkelerle paylaşmaya hazırız”

Memişoğlu, Türkiye’nin son 20 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde güçlü bir sağlık altyapısı kurduğunu belirterek, “Nitelikli insan kaynağımız, modern altyapımız ve ileri bilişim teknolojilerimizle her vatandaşımıza erişilebilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunuyoruz. Bu birikimi dost ve kardeş ülkelerle paylaşmaya hazırız” dedi.

Moğolistan’da onkoloji hastanesi çalışması

Bakan Memişoğlu, Moğolistan’da büyük ölçekli bir onkoloji hastanesinin inşası için çalışmalara başlayacaklarını belirterek, insan gücü, işletme ve teknik destek noktasında katkı sunacaklarını ifade etti.

“Dostluk” adlı at hediye edildi

Ziyaret kapsamında Orhun Abideleri’ni de gezen Memişoğlu, kendisine takdim edilen atı “Türkiye-Moğolistan dostluğunun nişanesi” olarak kabul ettiğini ve adını “Dostluk” koyduğunu açıkladı.

Program kapsamında ayrıca Moğolistan Büyükelçiliğini ziyaret eden Memişoğlu, Büyükelçi Başak Genç Yüksel ile görüşme gerçekleştirdi. Ardından Moğolistan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ochirbat Dagvadorj’un ev sahipliğinde öğle yemeğine katılan Bakan, son olarak Cengiz Han Müzesi’ni gezerek ziyaretini tamamladı.

16 Ocak 2025’te imzalanan Türkiye-Moğolistan sağlık iş birliği anlaşması, eğitim, uzman değişimi, sağlık turizmi, afet ve acil durumlarda iş birliği, sağlık yatırımları ve sağlık bilgi sistemlerinin güçlendirilmesi gibi alanlarda ortak projeler yürütülmesini kapsıyor.

Yerel Haberler Böcek soruşturmasında yeni gözaltı: Özel kalem personeli yakalandı

Yerel Haberler Türkiye çevrim içi sürede dünya ortalamasını geride bıraktı

Yerel Haberler 1,2 milyarlık bahis vurgunu: 13 ilde eş zamanlı operasyon

Yerel Haberler Çetin’den acılı aileye taziye ziyareti

Yerel Haberler AJet’in CIP Salonu yenileniyor

Yerel Haberler İstanbul’da yağmur kazayı getirdi: 8 araç birbirine girdi

Yerel Haberler İsrail ve ABD saldırılarına karşı İstanbul’da yürüyüş düzenlenecek

Yerel Haberler Sosyal tuzak çetesi çökertildi: 15 tutuklama

Yerel Haberler Bakan Şimşek hakkındaki “ortaklık” iddiasına Bakanlıktan tepki

Yerel Haberler Kolonlardan ses geldi, 51 kişinin olduğu bina boşaltıldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021