Rize’de 60 bin lale toprakla buluştu

Yerel Haberler - 04.04.2026 - 0:00

RİZE-BHA

Belediye ekipleri tarafından yürütülen peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında kent genelinde on binlerce lale toprakla buluşturularak şehrin estetik görünümüne katkı sağlandı.

Rize Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde toplam 60 bin lale farklı noktalarda toprakla buluşturuldu. Açan laleler, parklar, refüjler ve yeşil alanlarda görsel bir şölen oluşturdu. Vatandaşlar için de baharın simgesi haline gelen renkli manzaralar ortaya çıktı. Şehir genelinde oluşturulan çiçek düzenlemelerinin, hem kent estetiğini güçlendirdiği hem de vatandaşların günlük yaşamına görsel bir zenginlik kattığı ifade edildi.

Çevre düzenleme çalışmaları yıl boyunca sürecek

Belediye yetkilileri, kent estetiğini ön planda tutan peyzaj çalışmalarının sadece bahar aylarıyla sınırlı kalmayacağını belirtti. Farklı mevsimlerde farklı çiçek ve bitki türlerinin kullanıldığı düzenlemelerle şehrin doğal dokusunun korunmasının hedeflendiği kaydedildi.

Yerel Haberler Nijerya ile Madencilik Anlaşması

Yerel Haberler Ticaret Bakanlığı’ndan yanıltıcı reklamlara 122 milyon liralık ceza

Yerel Haberler Niğde’de 49,7 milyon TL’lik proje için imzalar atıldı

Yerel Haberler Bakan BAK, Etnospor Kültür Festivali Açılışına Katıldı

Yerel Haberler Erzurum Lisesi’nde bilim ve teknoloji rüzgârı

Yerel Haberler Ankara’da ormanlara giriş yasağı başladı

Yerel Haberler Mavi Bayraklı Plaj Sayısı 580’e Yükseldi

Yerel Haberler Orta Doğu gerilimi petrolü yükseltti: Brent petrol 104 doları aştı

Yerel Haberler Resmi Gazete’de yayımlandı: Bakanlıklarda görev değişikliği

Yerel Haberler 2026-2027 Sezonu Transfer ve Tescil Dönemleri Belirlendi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021