RİBEGEM’den gençlere değerler paneli: “İnsanın Pusulası”

Yerel Haberler - 27.03.2026 - 0:00

RİZE-BHA

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, insanın varoluşu, değerler sistemi ve ahlaki sorumluluklar üzerine önemli başlıklar ele alındı.

Panelin moderatörlüğünü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. İlyas Yıldırım üstlenirken, konuşmacı olarak Dr. Muhammet Hanefi Suluoğlu ve Dr. Abdulrahman Acer sunum gerçekleştirdi. Katılımcılar, gençlerin manevi gelişimine katkı sunmayı hedefleyen panelde insanın temel özellikleri, inanç ve değerler sistemi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

“İnsan Neyle İnsandır?” sorusu masaya yatırıldı

Panelde; “İnsan Neyle İnsandır?” başlığı altında insanı diğer canlılardan ayıran özellikler ele alınırken, “Tanrı’nın Varlığı ve İnsanla Kurduğu İletişim” konusu çerçevesinde bu iletişimin Kur’an-ı Kerim ile nasıl gerçekleştiği anlatıldı. Ayrıca, Tanrı-insan ilişkisinin kulluk bilinci, insan-insan ilişkisinin ahlak ve adalet, insan-tabiat ilişkisinin ise emanet şuuru temelinde değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Öğrenciler sorularını yöneltti

Sunumların ardından öğrenciler, merak ettikleri konulara ilişkin sorularını konuşmacılara yöneltme fırsatı buldu. Panel, günün anısına katılımcılara hediye takdimi yapılmasıyla sona erdi.

Yerel Haberler Bilim insanlarından Dünya Kupası için sıcaklık alarmı

Yerel Haberler Başkan Güler’den deniz turizmine yeni hamle

Yerel Haberler KVKK’dan VERBİS kaydı için süre uzatımı

Yerel Haberler Malatya’da fuhuş operasyonu: 4 şüpheli gözaltında

Yerel Haberler Akpınar yolunun bir bölümü bayram öncesi yaya trafiğine açıldı

Yerel Haberler Ankara’da korsan otoparkçılara operasyon: 32 gözaltı

Yerel Haberler AFAD’dan Samsun’daki sel için 50 milyon liralık destek

Yerel Haberler Trabzonspor’da Ernest Muçi rüzgarı: Kariyer sezonunu yaşıyor

Yerel Haberler İnegöl Ziraat Odası Dünya Çiftçiler Günü’nde çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıdı

Yerel Haberler Japon Uzman Moriwaki: Malatya’da uzun yıllar büyük deprem beklenmiyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021