Resmî Gazete’de yayımlandı: 4 ilde vali değişimi

Yerel Haberler - 30.04.2026 - 0:00

ANKARA-BHA

Kararname kapsamında 4 ilin valisi değişirken, Emniyet Genel Müdürlüğü ve bazı kritik kamu kurumlarında da dikkat çeken görevlendirmeler yapıldı.

Yayımlanan karara göre, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş İçişleri Bakanlığı emrine alındı. Boşalan göreve ise Nevşehir Valisi Ali Fidan atandı.

Ankara, Aydın, Adıyaman ve Nevşehir’de yeni valiler

Kararnameyle birlikte Vasip Şahin, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Başkanlığına getirildi. Ankara Valiliğine ise Aydın Valisi Yakup Canbolat atandı. Aydın Valiliğine Osman Varol, Adıyaman Valiliğine Abdullah Küçük ve Nevşehir Valiliğine Hüseyin Kök getirildi.

İçişleri kadrolarında yeni görevlendirmeler

İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne Mehmet Gökhan Zengin atanırken, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne Mehmet Levent Kepçeli getirildi.

İl emniyet müdürlüklerinde atama dalgası

Emniyet teşkilatında da kapsamlı değişikliklere gidildi. Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Mersin İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ve Siirt İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı. Yeni atamalar kapsamında; Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne Maksut Yüksek, Konya İl Emniyet Müdürlüğüne Necmettin Koç, Mersin İl Emniyet Müdürlüğüne Fahri Aktaş atandı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğüne Adnan Karayel, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne Aydın Karan, Yozgat İl Emniyet Müdürlüğüne Tuncay Pekin ve Siirt İl Emniyet Müdürlüğüne Mehmet Özdemir getirildi.

Öte yandan, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’nde açık bulunan genel sekreter yardımcılıklarına Füsun Arslantosun ve Alper Görkem Aksu atandı.

Yerel Haberler TOKİ’den vatandaşlara sahte site uyarısı

Yerel Haberler AKK Türk siyasetinin mihenk taşlarından Murat Karayalçın’ı ağırladı

Yerel Haberler Barajlardaki su seviyesi artık her gün açıklanacak

Yerel Haberler Kaymakam’dan yeni emniyet müdürüne ziyaret

Yerel Haberler Yeşilyurt’ta 5 bin 970 öğrenciye sıfır atık eğitimi

Yerel Haberler Çevrefest, Güdül’de ilgi gördü

Yerel Haberler Ankara merkezli terör operasyonunda 209 şüpheli gözaltına alındı

Yerel Haberler İspanyol Basını Çorum’u yazdı

Yerel Haberler Hanımınçiftliği’nde vatandaşlardan başkanlara doğrudan talep

Yerel Haberler Gastronominin Oscar’ı bir kez daha BAÜN’e

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021