Aksaray Haberleri - 31.08.2016 - 10:37
Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) Resim-İş ve Müzik Bölümlerine öğrenci almak için gerçekleştirilen Özel Yetenek Sınavları tamamlandı ve bölümlere alınacak 40’ar öğrenci belirlendi.
Bu yıl Resim-İş Bölümü için 109 öğrenci müracaat etti. Adaylar “Desen” ve “İmgesel Tasarım” alanlarından oluşan iki aşamalı bir sınava tabi tutuldu. Bu sınavlarda adayların perspektif, oran-orantı, ışık-gölge, kompozisyon ve bütünlük gibi uygulama becerileri ölçüldü ve en yüksek puanı alan 40 öğrenci ASÜ’lü olma başarısını gösterdi. Müzik Bölümü’ne ise 200 aday başvuruda bulundu. 7 akademisyenden oluşan komisyon “Müziksel İşitme” ve “Çalma- Söyleme” bölümlerinden oluşan iki aşamalı bir sınavla öğrencilerin yeteneklerini ölçtü; en yüksek puanı alan 40 aday ASÜ öğrencisi oldu.
Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, sınavlar esnasında komisyonları ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Aksaray Haberleri Emekli Sandığı kapsamındaki bayram ikramiyeleri bugün hesaplarda
Aksaray Haberleri 18 ilde dolandırıcılık ve yasa dışı bahis operasyonu: 67 tutuklama
Aksaray Haberleri Bayramın ilk gününde yağışlı hava etkili olacak
Aksaray Haberleri Ramazan Bayramı namaz saatleri belli oldu: İl il saatler açıklandı
Aksaray Haberleri Bodrum’da bayram yoğunluğu: 25 bin araç giriş yaptı
Aksaray Haberleri Meteoroloji’den 15 il için uyarı
Aksaray Haberleri TCMB’nin resmi rezervleri Mart ortasında 189,6 milyar dolar oldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021