Yerel Haberler - 04.10.2025 - 7:21
iSTANBUL-BHA
Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Jandarma ekiplerince yürütülen operasyonun detaylarını paylaştı. MİT, MASAK ve Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın da destek verdiği çalışmalarda, şüphelilerin PTT ve Hızlı Geçiş Sistemi’nin (HGS) logosunu kullanarak sahte internet siteleri kurdukları belirlendi.
Dolandırıcıların, “HGS borcunuz var” ya da “Teslim alınmamış kargonuz var” gibi mesajlarla vatandaşları sahte sitelere yönlendirdikleri ortaya çıktı. Bu yöntemle çok sayıda kişiyi mağdur eden şebekenin, bankalarda toplam 900 milyon liralık hesap hareketine ulaştığı tespit edildi.
Operasyonda, şüphelilere ait 200 banka hesabı ile 30 kripto para hesabına el konuldu. Yerlikaya, dolandırıcılara yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayarak, operasyona katkı sağlayan ekiplere teşekkür etti.
Yerel Haberler Mart kapıdan baktıracak: Hafta sonu kar ve fırtına geliyor
Yerel Haberler Dünya Türkiye’yi konuşuyor! Bizim Çocuklar manşetlerde
Yerel Haberler Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler adliyeye sevk edildi
Yerel Haberler Aksaray Belediyesi yaz spor okulu için start verdi
Yerel Haberler Pitbull saldırısında sahibine 7,5 yıla kadar hapis talebi
Yerel Haberler 20 milyon kişinin verisini çalan hacker çetesi çökertildi
Yerel Haberler LGS’de yeni uygulama: Beslenme paketi için veli onayı şart
Yerel Haberler Tarım Bakanı Yumaklı çocuklarla fidan dikti
Yerel Haberler Karadeniz’de petrol tankerine saldırı iddiası
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021