Prof. Dr. İbrahim Akın Aksaray’ın gururu oldu

Ana Manşet - 15.03.2021 - 22:22

O bir Aksaraylı. Tıp fakültesini birincilikle bitirdi. Genç yaşta profesör oldu. Başarısı ile adından söz ettiren Aksaraylı hemşehrimiz Prof. Dr. İbrahim Akın Avrupa’nın en iyi kalp doktorları arasına girdi. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Aksaraylı gurbetçi ailenin oğlu olarak Almanya’da doğan İbrahim akın 36 yaşında profesör oldu. Şimdi de Avrupa’nın en iyi kalp cerrahları arasında gösteriliyor.  

Almanya, Mesut Özil’in Alman Milli Futbol Takımı’nı bırakmasından sonra ırkçılık ve ayrımcılığı tartışadursun, ülkedeki Türkler basarıları ile adlarından söz ettirmeye devam ediyor.

Ibrahim Akın da (39) başarısı ile adından söz ettiren bir bilim insanımız. Hannover Tıp Fakültesi’nden birincilikle mezun olan Akın, henüz 36 yasında profesör unvanını alarak Almanya’nın en genç profesörler listesine girdi.

En iyilerden biri

Aksaray’da doğan, ailesi ile birlikte Almanya’ya göç eden Prof. Dr. Akın, bugün Almanya’nın en iyi kalp uzmanlarından biri olarak kabul ediliyor.

Kalp uzmanlarının en fazla iki dalda uzmanlaştığını ifade eden Akın, “Ben, girişimsel kardiyolojinin dört alanı olan anjiyo, ameliyatsız kalp-kapak yöntemleri, kalp pili ve ritim bozukluğu dallarında uzmanlaştım. Bu da beni ülkedeki sayılı kalp uzmanlarından biri haline getirdi” dedi.

Yüzlerce makalesi yayınlandı

Akın, Almanya’nın çeşitli Kalp Merkezleri ve Tıp Üniversiteleri’nde görev aldıktan sonra, 2013 yılında dünyanın en iyi hastanelerinden biri olan Heidelberg-Mannheim Üniversite Hastanesi Girişimsel Kardiyoloji Bölümü’nün basına getirildi.

Akın’ın yüzlerce ulusal ve uluslararası bilimsel makalesi yayınlandı. Prof. Akın her sene uluslararası camiadan kalp uzmanlarına konferans veriyor.

Ana Manşet Öncelik can güvenliği

Ana Manşet Sahte Deterjan dolum depolarına baskın

Ana Manşet MSB’den Yunanistan’ın füze açıklamasına ve Karadeniz’deki saldırılara tepki

Ana Manşet Erdoğan: “Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte engelsiz hale getireceğiz”

Ana Manşet Bakan Yerlikaya: İstanbul ve Türkiye’de suç oranları azaldı

Ana Manşet Bakan Göktaş: “Kadınları güçlendirmeye devam edeceğiz”

Ana Manşet CHP’li Güneşhan’dan Bakan Tekin’e Halk Eğitim Merkezleri’ndeki usulsüzlüklere ilişkin soru önergesi

Ana Manşet Avrupalıların yarısı Trump’ı “kıtaya tehdit” olarak görüyor

Ana Manşet Merhum Cemal Öztürk için ilk vefa Doğankent’ten

Ana Manşet Güneybatı’da sağanak alarmı: 6 il için uyarı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021