Yerel Haberler - 16.04.2026 - 0:00
ANKARA-BHA
Ziyaretin, Hamzaoğlu’nun Balkan coğrafyasına yaptığı hizmetlere duyulan saygı ve vefa duygusunun bir göstergesi olduğu ifade edildi.
Vakıf tarafından yapılan açıklamada, köklerine bağlı bir hayat süren Prof. Dr. Yusuf Hamzaoğlu’nun Balkan coğrafyasına yönelik çok yönlü çalışmalarıyla önemli bir değer olduğu vurgulandı. Balkanların yalnızca bir coğrafya değil, aynı zamanda hatıraların, acıların ve kardeşliğin iç içe geçtiği derin bir gönül dünyası olduğu belirtilerek, bu coğrafyaya hizmet etmiş isimlerin yaşatılmasının önemli bir sorumluluk olduğu kaydedildi.
Gerçekleştirilen ziyarete, Balkan Ülkeleri Kültürel Araştırmalar ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıfzı Kuruşa, yönetim kurulu üyeleri ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Ümit Kasum katıldı.
Ziyaretin, duygu dolu anlara sahne olduğu ve hatıraların yeniden paylaşıldığı anlamlı bir buluşma olarak gerçekleştiği bildirildi.
Yerel Haberler Irak zirveye çıktı: Yaş meyve sebze ihracatında büyük artış
Yerel Haberler Meteoroloji’den 19 il için uyarı: Kuvvetli yağış geliyor
Yerel Haberler Vali Önder Bakan: “Amasya’da tüm okullarımız güvende”
Yerel Haberler Perakendede dev satın alma: A101, CarrefourSA’yı devralıyor
Yerel Haberler Türk bayrağına saldırı tepki çekti: Şüpheliye eğitim şartı
Yerel Haberler MEB’den psikososyal destek: 700 rehber öğretmen görevde
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021