Prof. Dr. Cem Çetin, MAKÜ Tıp Fakültesi kurucu dekanı oldu

Yerel Haberler - 23.10.2025 - 18:55

ISPARTA-BHA

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Çetin, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Tıp Fakültesi kurucu dekanlığı görevine başladı. YÖK tarafından yapılan atamanın ardından Çetin, MAKÜ’de fakültenin kuruluş ve akademik kadro çalışmalarına başladı.

2006 yılında kurulan MAKÜ’de Tıp Fakültesi açılması, 30 Haziran 2025’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile gerçekleşmişti. Prof. Dr. Çetin, Burdur ve yöreye hizmet edecek fakültenin hızlı bir şekilde faaliyete geçirilmesi için MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve diğer yetkililerle ortak çalışmalar yürüteceklerini belirtti.

Prof. Dr. Cem Çetin’in akademik kariyeri

1997 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Cem Çetin, akademik hayatına aynı üniversitenin Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak başladı. 2003’te SDÜ Tıp Fakültesi’ne öğretim üyesi olarak atanan Çetin, 2006’da doçent, 2011’de ise profesör unvanını aldı.

SDÜ’de Sağlık ve Spor Bilimleri Fakültelerinde dekanlık görevinde bulunan Çetin, Türkiye Futbol Federasyonu ve Antalyaspor Sağlık Kurulları’nda görev yaptı. Halen Türkiye Spor Hekimleri Derneği yönetim kurulunda yer alan Prof. Dr. Cem Çetin, evli ve bir çocuk babası olup iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Yerel Haberler Karadeniz’de petrol tankerine saldırı iddiası: “İDA ile vurulduğunu düşünüyoruz”

Yerel Haberler Erdoğan: Teşkilatımız Ramazan’da milletle gönül gönüleydi

Yerel Haberler Ak Parti Aksaray İl Gençlik Kolları, 81 il arasında Türkiye birincisi oldu

Yerel Haberler Galatasaray’dan 347 milyon euroluk dev gelir

Yerel Haberler Sosyal medya devlerine 3 milyon dolar tazminat

Yerel Haberler Rusya’dan Washington ve Tel Aviv’e çağrı: İran’ın nükleer tesislerine saldırılar durmalı

Yerel Haberler “Yenidoğan çetesi” davasında tutukluluk devam kararı

Yerel Haberler Son kullanma tarihi geçmiş 50 ton tavuk imha edildi

Yerel Haberler İstanbul’da sahte içki operasyonu: 28 bin litre alkol ele geçirildi

Yerel Haberler Atlas Çağlayan cinayetinde iddianame tamamlandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021