PFDK’dan Galatasaray’a ağır ceza: 1,24 milyon TL

Yerel Haberler - 15.04.2026 - 0:00

İSTANBUL-BHA

Kurul, 8 Nisan 2026 tarihinde oynanan Göztepe-Galatasaray karşılaşmasında yaşanan olaylar nedeniyle Galatasaray’a toplamda 1 milyon 460 bin TL para cezası verdi.

Karara göre, sarı-kırmızılı kulüp taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratın aynı sezon içinde deplasmanda 12. kez gerçekleşmesi nedeniyle 1 milyon 240 bin TL para cezası uygulanmasına hükmedildi. Ayrıca taraftarların yol açtığı saha olayları nedeniyle kulübe 220 bin TL ek ceza verildi. Öte yandan, çirkin ve kötü tezahüratta bulunan misafir tribün kuzey 209-210 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kartlarının bloke edilerek bir sonraki deplasman maçına girişlerinin engellenmesine karar verildi.

Göztepe ve Rizespor tribünlerine bloke cezası

PFDK, aynı karşılaşmada Göztepe taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle AVEC Kuzey Tribün Kuzey 206 numaralı blokta bulunan seyircilerin elektronik bilet kartlarının bloke edilmesine ve bir sonraki iç saha maçına girişlerinin yasaklanmasına karar verdi. 9 Nisan 2026 tarihinde oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor karşılaşmasında da benzer gerekçelerle disiplin cezaları uygulandı. Kurul, Çaykur Rizespor taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle Kapalı Deniz Tribün A blokta yer alan seyircilerin kartlarının bloke edilmesine hükmetti.

Aynı müsabakada Samsunspor taraftarlarının bulunduğu misafir tribündeki seyircilerin de bir sonraki deplasman maçına girişlerinin engellenmesine karar verildi.

Thorsten Fink’e 3 maç men cezası

PFDK, Samsunspor Teknik Sorumlusu Thorsten Fink hakkında da disiplin cezası verdi. Kurul, Fink’in müsabakanın 4. hakemine yönelik fiili müdahale içeren sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 80 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Kurul kararlarının, Futbol Disiplin Talimatı’nın ilgili maddeleri doğrultusunda oy birliğiyle alındığı bildirildi.

Yerel Haberler Yeşilyurt’ta parklar yaz sezonuna hazırlanıyor

Yerel Haberler Elazığ OSB’den istihdam hamlesi: OSBİK kariyer platformu hizmete açıldı

Yerel Haberler 2026 TUS ve STS sonuçları erişime açıldı

Yerel Haberler UEFA Avrupa Ligi yarı final heyecanı için yarın maçlar oynanacak

Yerel Haberler Kahramanmaraş’ta okula silahlı saldırı: 4 ölü, 20 yaralı

Yerel Haberler Gazeteci Emin Çölaşan taburcu edildi

Yerel Haberler Başkan Gülpınar’dan yaralı öğrencilere ziyaret

Yerel Haberler 6 il için toz taşınımı alarmı: Sarı kodlu uyarı

Yerel Haberler Nike anlaşması sonrası Beşiktaş ile Adidas arasında tazminat krizi

Yerel Haberler Gümrük kaçakçılığa geçit yok: 21,8 milyar liralık kaçak eşya yakalandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021