Peskov: Ukrayna müzakereyi reddettiği için operasyon devam edecek

Yerel Haberler - 13.11.2025 - 11:04

ANKARA – BHA

Peskov, başkent Moskova’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun, Rusya’nın barış istemediğine yönelik açıklamasını değerlendiren Peskov, “Buna katılmıyoruz. Rusya gerçekten barış istiyor ve Ukrayna sorununu siyasi ve diplomatik yollarla çözmeye açıktır.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’nın diplomasi yolunu zorlaştırdığını belirten Peskov, “Kiev rejimi müzakere kapısını kapattı. Biz de bu yüzden özel askeri operasyonumuzu sürdüreceğiz. Öncelikli hedefimiz, güvenliğimizi ve çıkarlarımızı sağlamak, gelecek nesiller için güvenliğimizi korumak ve önümüzdeki görevleri yerine getirmektir.” dedi.

Peskov, Ukrayna’nın “er ya da geç” Rusya ile müzakere masasına döneceğini kaydetti.

Sözcü Peskov, ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkesinin “nükleer test” başlatacağına dair sözlerine ilişkin ise, “Nükleer silah testlerinin başlaması, oldukça uzun bir süredir uygulanan yasağın kesintiye uğrayacağı anlamına gelir. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in defalarca söylediği gibi, bu durumda Rusya duruma uygun şekilde hareket edecektir.” diye konuştu.

Yerel Haberler Tokat’ta deprem nedeniyle eğitime ara

Yerel Haberler HSK kararıyla Yargıtay’a 8 yeni üye seçildi

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul’a yakışır bir kampüs kuracağız”

Yerel Haberler Antalya’da otobüs ve taksi ücretleri arttı

Yerel Haberler Trump, İran’ı hedef alan tehditlerini yineledi

Yerel Haberler Sivas’ın ulaşımına dev yatırım: Kuzey çevre yolu ve havalimanı pisti projelerinde yeni aşama

Yerel Haberler Kars’ta öğretmenlere anlamlı ziyaret: Şehit öğretmen Fatmanur Çelik anısına karanfil dağıtıldı

Yerel Haberler Isparta, AB destekli yerel iklim eylemi projesinde pilot il oldu

Yerel Haberler YDUS için başvurular resmen başladı

Yerel Haberler Beşiktaş iddiaları gündeme gelmişti, Dortmund’dan ayrılık kararı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021