Özel: Soma üzerinden 12 yıl geçti, madencilerin çilesi bitmedi

Yerel Haberler - 28.04.2026 - 0:00

ANKARA – BHA 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özel, dün gerçekleştirilen yaklaşık 11 saatlik Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantılarının ardından partinin mücadele sürecine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

CHP’nin grup toplantısına, Ankara Kurtuluş Parkı’nda ödenmeyen maaşları için 9 gündür açlık grevi yapan Doruk Madencilik işçileri de katıldı.

Konuşmasında madencilerin yaşadığı sorunlara da değinen CHP Genel Başkanı Özel, Soma faciasının üzerinden 12 yıl geçtiğini hatırlatarak, maden işçilerinin yaşadığı sıkıntıların sürdüğünü ifade etti. Son 23 yılda iş kazalarında 35 bin işçinin hayatını kaybettiğini belirten Özel, bu kayıpların sadece bir sayı olmadığını, geride kalan aileler olduğunu söyledi.

Doruk Madencilik işçilerinin 9 gündür Ankara’da açlık grevinde olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Özel, işçilerin ücret ve tazminatlarını talep ettiğini ifade etti. İşçilere yönelik uygulamalara da değinen Özel, sabah saatlerinde bazı işçilerin durumuna ilişkin paylaşımlara atıfta bulundu.

Maden ruhsatlarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan CHP Genel Başkanı Özel, AK Parti döneminde çok sayıda maden ruhsatı verildiğini öne sürerek, bu süreçte emekçilerin haklarının korunmadığını savundu.

CHP Genel Başkanı Özel, “Bundan sonrası için bir santim eğilmeden, bir kelime eksik konuşmadan, mücadeleden taviz vermeden, haklılık zeminini koruyarak, sendelesek bile birbirimize omuz vererek bir mücadeleyi sürdürmeye karar verdik” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ayrıca grev yasaklarına ilişkin eleştirilerde bulunarak, Anayasa’da yer alan yetkilere dikkat çekti ve bu yetkilerin kullanımına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

CHP’nin yeni yol haritasına da değinen CHP Genel Başkanı Özel, Parti Meclisi toplantısının ardından partinin 4 Mayıs itibarıyla tüm kadrolarıyla sahaya ineceğini, güvenlik, ekonomi, sosyal devlet, adalet ve demokrasi başlıklarında çalışmalar yürütüleceğini ifade etti.

Yerel Haberler FETÖ ve DEAŞ’a yönelik 4 operasyonda 33 şüpheli gözaltına alındı

Yerel Haberler Sivas TSO seçimlerinde MÜSİAD Sivas üyelerinden 17 aday

Yerel Haberler Beypazarı Bakkallar ve Bayiler Odası aylık toplantısını gerçekleştirdi

Yerel Haberler Kahramanmaraş’ta kimyasal madde paniği: 20 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Yerel Haberler 15. Uluslararası Gelecekle İletişim Çalıştayı Kuzey Makedonya’da gerçekleştirildi

Yerel Haberler Cüneyd Altıparmak yazdı: Çocuklar için sosyal medyada yeni dönem, sigara satışında kimlik doğrulaması ve güvenli internet medyası

Yerel Haberler Giresun şehir içinde bakım onarım çalışmalarına devam

Yerel Haberler RİDEF’ten “Rize’ye Sözümüz Var” buluşması: Başkentte Rize’nin geleceği konuşulacak

Yerel Haberler Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındık üreticisine yardımcı olacak

Yerel Haberler Ordu Ünye’nin tarihi mirası yeniden hayat buluyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021