Aksaray Haberleri - 08.01.2018 - 9:25
Aksaray Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların kullandığı elektriğin dağıtım bedelinde yüzde 17’lik indirim yapıldı.
2015 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) elektrik dağıtım lisansı alarak OSB içerisinde elektrik dağıtım faaliyetine başlayan Aksaray Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü; fabrikalara verilen elektrik dağıtım bedellerinde yüzde 17’lik indirim yaptı.
Aksaray Valisi Aykut Pekmez OSB Yönetim Kurulunda değerlendirdikleri konu ile ilgili yaptığı açıklamada 2016 yılında MEDAŞ’tan abonelik devirlerini alan OSB Müdürlüğünün OSB içerisindeki elektrik hatlarının ve trafoların her türlü bakım, onarımı ve arızalarının müdürlük bünyesinde kurulan elektrik birimi tarafından yapıldığını bildirdi.
OSB’de kesintisiz enerji ihtiyacının karşılanması için yeni yatırımların yanı sıra mevcut hatların bakım onarımlarını da gerçekleştirdiğini belirten Vali Pekmez; 2018 yılı için enerji dağıtım bedelinde indirim yapıldığını söyledi.
Vali Pekmez açıklamasında; “Aksaray OSB’de 2018 yılı için elektrik dağıtım bedeli birim fiyatı 1.582 (Kr/kWh)’dan 1,319 ( Kr/kWh)’a düşürüldü. OSB bünyesindeki yatırımcılarımızın kullandıkları enerji karşılığında ödedikleri dağıtım bedelinde %17 civarında bir indirim yapılmış oldu. Fabrikalarımız 2018 yılı içinde kullanacakları elektriğin dağıtım bedelini indirimli olarak ödeyecekler” dedi.
Aksaray Haberleri Erzurum’da kritik sığınak toplantısı
Aksaray Haberleri Aylardan mayıs ama hala kar mücadelesi devam ediyor
Aksaray Haberleri Bilecik’te orman yangınlarına karşı hava kalkanı
Aksaray Haberleri Kars Aynalı Köşk duruşmasında gergin anlar yaşandı
Aksaray Haberleri Gazze’de can kaybı 72 bin 742’ye çıktı
Aksaray Haberleri Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görev değişimi
Aksaray Haberleri Digor’da ilk kez düzenlenen şenlik büyük coşkuya sahne oldu
Aksaray Haberleri Kırıkkale’de çocuklar camide buluşuyor
Aksaray Haberleri Bakan Işıkhan’dan emeklilere bayram ikramiyesi müjdesi
Aksaray Haberleri 224 Dolandırıcı Yakalandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021