Ortaköy’ün Aksaray ve Kırşehir Yol’una engel yerel yöneticilerdir

Aksaray Haberleri - 27.05.2015 - 12:37

“Ortaköy’ün Aksaray ve Kırşehir yolu için çalışmalar hızlandı

Karayolları Konya Bölge Müdürü Ömer Baylar; Yol’a engel yerel yöneticilerdir”

Ortaköy’lülerin her zaman sıkıntı yaptıkları ve şikâyet ettikleri Aksaray- Ortaköy ve Ortaköy- Kırşehir yolunun yapımına Ortaköy Belediyesinin yazışmalara cevap vermemesi olarak ifade edildi. Karayolları Konya Bölge Müdürü Ömer Baylar, Ortaköy ilçesine gelerek, Bu yolun şimdiye kadar yapılamamasının tek sebebi yerel yönetimdir. Yerel yönetimin bölge müdürlüğümüz tarafından gönderilen yazışmalara cevap vermediği gerekli çalışmaları yapmadığından dolayı yol çalışması bu güne kadar kalmış vaziyettedir” dedi.

Ortaköy- Aksaray yolunda çalışmalar başladı. AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Rıza Özdemir ve Karayolları Konya Bölge Müdürü Ömer Baylar Ortaköy – Aksaray Yolunun Seksenuşağı bölümündeki yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Göreve yeni başlayan Bölge Müdürü 2014’ün sonlarında yüklenici firmanın hatasından dolayı yapılamayan yolu yerinde görüp çalışmaları inceledi. Bölge Müdürü Baylar “Bu yolun şimdiye kadar yapılamamasının tek sebebi yerel yönetimdir. Yerel yönetimin bölge müdürlüğümüz tarafından gönderilen yazışmalara cevap vermediği gerekli çalışmaları yapmadığından dolayı yol çalışması bu güne kadar kalmış vaziyettedir. Gerek Milletvekilimiz gerekse İl ve İlçe Başkanımız gelinen süreçte Belediyeyi devreden çıkararak kamulaştırma işlerini tapu müdürlüğü eli ile yaptırmış olup şu an itibariyle yolumuzun yapılması için önümüzde herhangi bir engel kalmamıştır. İhale sürecinin tamamlanmasından sonra ivedi bir şekilde çalışmalara başlayacağız” dedi.

Ak Parti Ortaköy İlçe Başkanı Ali Rıza Özdemir Bölge Müdürü Baylar’a bugüne kadar belediyeye gönderilen resmi yazıları göstererek yaptığı açıklamada “AK Parti vatandaşa hizmet odaklı bir partidir. Söz vermişse yapar. Hava şartları yol yapımı için istenen sıcaklığa ulaşır ulaşmaz yol çalışmasına başlayacağımızın sözünü vermiştik. Allah’ın izni ile çalışmaları başlattık. Yolumuzun problemli olan kısımlarını yaptırıyoruz. Aksaray- Ortaköy ve Ortaköy-Kırşehir güzergâhındaki yolumuzda asıl çalışmalar 26 Haziran’da ihalesi yapıldıktan sonra başlayacak ve vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü de tutmuş olacağız. İlgi ve alakalarını hiç kesmeyen bizlere sürekli destek olan Milletvekilimiz İlknur İnceöz ve İl Başkanımız Abdulkadir Karatay’a ve göreve gelir gelmez ilk olarak Ortaköy-Aksaray yoluna öncelik veren Bölge Müdürümüze tüm Ortaköylü vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Yolumuz ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Aksaray Haberleri Serkan Başsoy gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Aksaray Haberleri AJet dış hatlarda büyüyor: 3 yeni hat açılıyor

Aksaray Haberleri Kdz. Ereğli ‘de plajlar bölgesi kaçak yapı ve işgallerden temizlendi

Aksaray Haberleri Beşiktaş’ın yeni orta sahası İstanbul yolunda

Aksaray Haberleri Aksaray’a hızlı tren müjdesi! Dört kente birden bağlanacak

Aksaray Haberleri AFCON finaline ağır ceza! Senegal ve Fas’a yaptırım

Aksaray Haberleri Yılmaz: Dezenflasyon süreciyle birlikte istihdam piyasasında olumlu tablo devam ediyor

Aksaray Haberleri Aksaray’ın Kaderini Değiştirecek Hızlı Tren Yatırımı Hayata Geçiyor

Aksaray Haberleri 28 Ocak Veri Koruma Günü’nde Kamuda Yapay Zekâ ele alındı

Aksaray Haberleri Duran: Bağımlılıkla mücadele devletin vazgeçilmez güvenlik alanıdır

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021