Organize suç örgütlerine 6 ilde operasyon: 61 gözaltı

Yerel Haberler - 20.12.2025 - 6:35

ANKARA-BHA

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, jandarma ekiplerince yürütülen operasyonlarda şüphelilerin hesaplarında son iki yılda toplam 2 milyar 408 milyon TL işlem hacmi bulunduğunun tespit edildiğini bildirdi.

9 suç örgütüne darbe

Operasyonların, Cumhuriyet başsavcılıkları ile Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde, il jandarma komutanlıklarınca gerçekleştirildiğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin tefecilik, dolandırıcılık ve hırsızlık gibi suçlarla vatandaşları mağdur etmelerinin önüne geçildiğini vurguladı.

Yerlikaya, yakalanan şüphelilerden 46’sının tutuklandığını, 15’i hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulandığını kaydetti.

İllere göre suç yöntemleri

Bakan Yerlikaya paylaşımında, operasyonlarda ortaya çıkarılan suç faaliyetlerine ilişkin şu bilgileri verdi:

Soruşturmalar sürüyor

Yakalanan şüpheliler hakkında Cumhuriyet savcılıklarınca soruşturma başlatıldığı bildirildi. Operasyonlara ilişkin görüntüleri de paylaşan Yerlikaya, “Emeği geçen tüm personelimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yerel Haberler Serik’te sobadan çıkan yangın korkuttu: 1 kişi hafif yaralandı

Yerel Haberler Sadettin Saran: Hep birlikte şampiyon olacağız

Yerel Haberler AK Parti İl Başkanı’ndan Sert Çıkış: “İstemezükçükler Yine Çıktı”

Yerel Haberler Kuvvetli yağış ve fırtına alarmı

Yerel Haberler Kazakistan’da Yeni Anayasa taslağı kamuoyuna sunuldu

Yerel Haberler Yeni Anayasa taslağına değerlendirme: Hak ve özgürlükler ön planda

Yerel Haberler Azm-i Milli, Avrupa Endüstriyel Miras Rotasında Ziyaretçi Rekoru Kırıyor

Yerel Haberler Fenerbahçe golcü transferinde anlaşmaya vardı

Yerel Haberler Otoyolda tehlikeli yarışa geçit yok

Yerel Haberler Beşiktaş evinde Konyaspor’u ağırlıyor: Muhtemel 11’ler

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021