Ordu Perşembe’nin atık su arıtma tesisi altyapısı güçleniyor

Yerel Haberler - 15.09.2026 - 18:07

ORDU – BHA

Proje kapsamında toplam 6 bin 481 metre kollektör ve terfi hattı inşa edilecek. Çalışmaların 5 bin 150 metrelik bölümü tamamlanırken, kalan hatlarda çalışmalar sürdürülüyor.

2 terfi merkezi ve modern arıtma tesisi 

OSKİ ekipleri tarafından yürütülen proje kapsamında ayrıca 2 adet terfi merkezi ile ileri teknoloji sistemlerinin kullanılacağı modern bir Atık Su Arıtma Tesisi inşa ediliyor. Atık su arıtma tesisinde yer alan ünitelerin kaba inşaat çalışmalarında ise yüzde 80 seviyesine ulaşıldı.

Yaklaşık 400 milyon liralık yatırım 

Yaklaşık 400 milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirilen proje, tamamlandığında Perşembe ilçesinin atık su altyapısını önemli ölçüde güçlendirecek. Proje sayesinde ilçenin mevcut altyapısının modernize edilmesi ve gelecekte oluşabilecek ihtiyaçlara daha güçlü şekilde cevap verilmesi amaçlanıyor.

Çevre dostu ve sürdürülebilir altyapı 

“Sakin şehir” kimliğiyle öne çıkan Perşembe’de hayata geçirilen proje ile atık suların modern ve çevre dostu yöntemlerle arıtılması sağlanacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte çevrenin korunmasına, altyapı hizmetlerinin sürdürülebilir hale getirilmesine ve ilçede yaşam kalitesinin artırılmasına önemli katkı sunması bekleniyor.

 

Yerel Haberler Samsunspor 0-3 Trabzonspor: Karadeniz derbisinde net galibiyet

Yerel Haberler Bornova’da belediye hizmetleri değerlendirildi

Yerel Haberler TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım

Yerel Haberler 11. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali gala ve ödül töreniyle sona erdi

Yerel Haberler MHP Kırıkkale Milletvekili Öztürk: Çocuklarımız için çabalarımız sonuç verdi

Yerel Haberler 14 ilde organize suç örgütlerine operasyon: 195 şüpheliye adli işlem

Yerel Haberler Artvin TSO’da Meclis Başkanı Yıldırım güven tazeledi

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimizi tekno-oligarkların tahakkümüne bırakmayacağız

Yerel Haberler Sivas’ın tarihi mirası Gök Medrese’nin dijital ikizi oluşturuldu

Yerel Haberler Serhat illerinin yöresel lezzetleri ödüllendirildi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021