Yerel Haberler - 02.05.2026 - 0:00
İSTANBUL-BHA
Sarı-kırmızılı ekip, deplasmanda Samsunspor karşısında alacağı galibiyetle şampiyonluğunu ilan ederse, Buruk kariyerinde önemli bir eşiği daha geride bırakacak.
Galatasaray, Süper Lig’in 32. haftasına en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 7 puan önünde giriyor. Samsunspor deplasmanında alınacak galibiyet, diğer sonuçlara bakılmaksızın şampiyonluğu getirecek. Bu sonuçla Galatasaray, lig tarihinde üst üste 4, toplamda ise 26. şampiyonluğunu ilan edecek.
Şampiyonluk halinde Okan Buruk, teknik direktörlük kariyerindeki şampiyonluk sayısını 5’e çıkaracak. Daha önce İstanbul Başakşehir ile 2019-2020 sezonunda zafere ulaşan Buruk, Galatasaray’ın başında da son üç sezonda şampiyonluk yaşamıştı. Bu başarıyla Buruk, Süper Lig tarihinde en çok şampiyonluk yaşayan teknik direktörler listesinde ikinci sıraya tek başına yerleşecek. Daha önce bu sırayı 4 şampiyonlukla Ahmet Suat Özyazıcı ile paylaşan Buruk, rakibini geride bırakacak.
Süper Lig tarihinde en fazla şampiyonluk yaşayan teknik direktör unvanı ise 8 kez ile Fatih Terim’e ait. Tecrübeli çalıştırıcı, Galatasaray’daki farklı dönemlerinde elde ettiği başarılarla zirvedeki yerini koruyor.
Okan Buruk, bu sezon da şampiyonluğa ulaşması halinde Süper Lig’de üst üste 4 kez şampiyon olan ikinci teknik direktör olacak. Bu alandaki rekoru, 1996-2000 yılları arasında Galatasaray ile 4 sezon üst üste şampiyonluk yaşayan Fatih Terim elinde bulunduruyor. Okan Buruk, Süper Lig tarihinde futbolcu ve teknik direktör olarak en fazla şampiyonluk yaşayan isim konumunda yer alıyor.
Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu
Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli
Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı
Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021