Nemrut Dağı’nı 7 yılda 1 milyondan fazla kişi ziyaret etti

Yerel Haberler - 13.09.2025 - 11:35

ADIYAMAN-BHA

Kommagene Krallığı’nın izlerini barındıran Nemrut, sunduğu gün doğumu ve gün batımı manzaralarıyla her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti kendine çekiyor.

En yüksek ziyaretçi sayısına 2022’de 229 bin 247 kişiyle ulaşan bölge, en düşük ilgiyi ise pandemi sürecinde, 2020’de 56 bin 229 kişiyle gördü. Bu yılın ilk 8 ayında ise 122 bin 634 yerli ve 14 bin 570 yabancı olmak üzere toplam 137 bin 204 turist Nemrut’u ziyaret etti.

Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Yelken, turizm sezonunun yoğun geçtiğini belirterek, “Nisan ayında başlayan sezonda şu ana kadar yaklaşık 230 bin ziyaretçimiz oldu. Kasım ayının ilk haftasına kadar süren sezonda yıl sonu hedefimiz 310 bin turisti ağırlamak” dedi.

Nemrut’taki tarihi eserlerin korunması için restorasyon çalışmalarına da değinen Yelken, heykellerin nanoteknoloji yöntemiyle güçlendirildiğini belirtti. Çatlakların kalıcı olarak onarıldığını söyleyen Yelken, batı terasında ise antioksidan uygulaması yapıldığını, projenin toplam 5 yıl sürmesinin planlandığını aktardı.

Ziyaretçilerden Filiz Bilgili Çorak, zirveye çıkarken zorlandığını ama gördüğü manzaranın her şeye değdiğini söylerken, 30 yıl aradan sonra yeniden Nemrut’a gelen Ramazan Çorak ise, “Hala görkemini koruyor, herkes mutlaka görmeli” ifadelerini kullandı.

Yerel Haberler Bulancak’ta Başkan Öner Eriş ismi yaşatılacak

Yerel Haberler Üç ilde rüşvet baskını: Başkan dahil 11 gözaltı

Yerel Haberler Netflix’ten yeni zam: Abonelik ücretleri yine arttı

Yerel Haberler Kars’ta Muhsin Yazıcıoğlu hayrına 10 bin kişilik lokma dağıtıldı

Yerel Haberler Anadolu Yıldızlar Ligi Kayak Türkiye Birinciliği Teknik Toplantısı gerçekleştirildi

Yerel Haberler ETSO ve Vakıf Katılım Arasında e-Dönüşüm İş Birliği Protokolü İmzalandı

Yerel Haberler Dünya Kupası Avrupa elemeleri nefes kesti: Millilerin rakibi Kosova oldu

Yerel Haberler ATO Başkanı Baran, dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Yerel Haberler Ankara’da fahiş hesap şebekesine operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı

Yerel Haberler Öğrencilerden “Safahat İzinde Değerler Arayışı”

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021