Nazilli’nin il olması için ortak çalışma başlatıldı

Yerel Haberler - 03.11.2026 - 13:22

AYDIN – BHA

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, il olma talebine yönelik çalışmaların ortak yürütülmesi amacıyla toplantı düzenlendi.

Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’in çağrısıyla gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ile oda ve borsa temsilcileri katıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği 19 ilçelik listede Nazilli’nin bulunmamasının ardından düzenlenen toplantıda, ilçenin il statüsü kazanmasına yönelik izlenecek yol haritası değerlendirildi.

Akgün: Nazilli il olmayı hak ediyor

Toplantının ardından açıklama yapan Nazilli Ticaret Odası Başkanı Özen Akgün, ilçenin il olması konusunda ortak hareket etme kararı aldıklarını belirtti.

Akgün, “Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da bu hedef doğrultusunda mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ticari, tarımsal, kültürel ve sosyal yönden şehrimiz il olmayı sonuna kadar hak ediyor.” dedi.

Nazilli Ticaret Odası olarak ilçenin geleceğine yönelik çalışmalara destek vereceklerini ifade eden Akgün, ortak girişimlerde yer almaya devam edeceklerini kaydetti.

Hazırlanacak raporla Ankara’da temaslar yapılacak

Toplantıda, Nazilli’nin nüfusu, sanayi ve tarım potansiyeli ile sosyoekonomik gelişmişlik düzeyini ortaya koyan kapsamlı bir rapor hazırlanması kararlaştırıldı.

Raporun tamamlanmasının ardından ilçedeki siyasi parti ve meslek kuruluşlarının temsilcilerinden oluşacak bir heyetin Ankara’ya giderek ilgili siyasi ve idari makamlarla görüşmeler yapması planlanıyor.

Yerel Haberler Osmangazi Belediyesi Balkan kardeşliğini aynı çatı altında buluşturdu

Yerel Haberler Bursa Büyükşehir Belediyesi şehir kameralarını canlı yayına kapattı

Yerel Haberler Ankara’da hasta ve yaşlı bakım eğitimi başladı

Yerel Haberler Şanlıurfa’da market denetimlerinde bozulmuş ürünler tespit edildi

Yerel Haberler Şanlıurfa’da Seyrantepe Parkı’nın ihalesi 23 Kasım’da yapılacak

Yerel Haberler Ordu’da yılda 3,5 milyon ücretsiz yolculuk yapılıyor

Yerel Haberler Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan görevden uzaklaştırıldı

Yerel Haberler Ağrı’da kış tedbirleri ve afet riskleri masaya yatırıldı

Yerel Haberler Fon tasfiyelerinde 247 bin yatırımcıya 97,3 milyar lira ödendi

Yerel Haberler Şair Elif Küçük, Malatya Tanıtım Günleri’nde yoğun ilgi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021