Muhtemel Seçim Hayırlı Olsun

Aksaray Haberleri - 14.08.2015 - 13:06

MÜSİAD Aksaray Şube Başkanı Eyup Dağdaş, Ak Parti ve CHP’nin yaptığı koalisyon görüşmelerinden olumlu bir netice çıkmaması üzerine yaptığı açıklamada “Muhtemel Seçim hayırlı olsun” dedi.

Sözlerine şöyle devam eden Dağdaş:

Öncelikle, adeta her fraksiyondan ve dört bir yandan saldıran ve gittikçe tırmanan terör olayları, bizi derinden üzmektedir. Bu saldırılarda yaralananlara acil şifalar, şehit olanlara Allah’tan Rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Temennimiz, terör eylemlerinin en kısa zamanda sona ermesi ve suçluların yakalanmasıdır.

7 Haziran seçimlerinin ardından yaptığımız açıklamalarda, Millet İradesi doğrultusunda oluşan Meclis aritmetiğinden bir hükümet çıkarmak için samimi ve iyi niyetle gayret edilmesi gerektiğini ifade ederek, istikrar adına tüm siyasi partilerimize çağrıda bulunmuş, bütün iyi niyet ve gayrete rağmen bir koalisyon kurulamaması durumunda, elbette yeni bir seçim yapılmasının doğal sonuç olacağını ifade etmiştik.

Siyasi partilerin, yetkili kurullarında ve karşılıklı görüşmeleri neticesinde, şu ana kadar bir koalisyon hükümeti kurulamaması kararları kendi takdirleridir. Bu durumda, teorik olarak başka bir koalisyon alternatifi hala ortada olsa da, muhtemel gidiş yeni bir seçime doğrudur.

Tekrar milletimizin hakemliğine başvurularak yeni bir seçime gidilmesine saygılı olduğumuzu belirtiriz. Beklentimiz, hızla yeni bir seçim için karar sürecinin, öncelikle Meclis’in kendi dinamikleri içerisinde gerçekleşmesidir.

Muhtemel Yeni Seçim sürecinde de istikrarımızın bozulmaması için, her türlü tedbirin alınmasının gereğini tüm siyasilerimize hatırlatır, sonucun hayırlı olmasını dileriz.

Aksaray Haberleri KVKK ve RTÜK’ten reality show programlarına yönelik kişisel veri rehberi

Aksaray Haberleri Türkiye’de E-Ticaret Hacmi 2025’te 4,6 Trilyon Liraya Ulaştı

Aksaray Haberleri Türkiye’de genç nüfus oranı düşüşünü sürdürüyor

Aksaray Haberleri Çorum’da play-off heyecanı: Rövanş biletleri kısa sürede tükendi

Aksaray Haberleri DSİ Makine Parkı Büyüyor

Aksaray Haberleri Prof. Dr. Zakir Avşar: Belediye başkanlarına da dokunulmazlık zırhı olur mu?

Aksaray Haberleri Gazze’de can kaybı 72 bin 744’e çıktı

Aksaray Haberleri İl Millî Eğitim Müdürleri Ankara’da; Kritik Toplantı

Aksaray Haberleri İsveç Hükümetinden kadınlara destek

Aksaray Haberleri Başkan Gülpınar 2 yıllık hizmet karnesini açıkladı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021