Yerel Haberler - 06.05.2026 - 0:00
İSTANBUL-BHA
Başsavcılık tarafından sürdürülen soruşturmada, Muhittin Böcek hakkında belediye başkan adaylığı sürecinde “rüşvet” verildiği iddiaları mercek altına alındı.
Soruşturma kapsamında Muhittin Böcek, oğlu Mustafa Gökhan Böcek ve gelini Zuhal Böcek hakkında “rüşvet alma”, “rüşveti temin etme”, “irtikap” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlamalarıyla işlem yürütüldüğü öğrenildi. Savcılığın talebi doğrultusunda şüphelilerin mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.
Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, 2024 yerel seçimleri döneminde Mustafa Gökhan Böcek’in iş insanı Y.Y. ile yaptığı görüşmede seçim çalışmaları için 25 milyon lira talep ettiği öne sürüldü.
İddiaya göre, söz konusu talebin karşılanmaması üzerine araç giydirme hizmeti karşılığında 8,5 milyon liralık fatura ödemesi konusunda anlaşma sağlandı. Dosyada ayrıca Mustafa Gökhan Böcek’in şubat ayında eski eşi Z.K. adına bir inşaat firmasından 30 milyon lira değerinde ev satın aldığı, ödemenin ise iş insanı Y.Y. tarafından üç parça halinde gerçekleştirildiği iddiası da yer aldı.
İnşaat firmasına yapılan ödemelere ilişkin banka hareketleri ve dekontların MASAK raporlarında bulunduğu belirtildi. HTS kayıtlarında da iş insanı Y.Y. ile Mustafa Gökhan Böcek’in seçim sürecinde birden fazla kez görüştüğünün tespit edildiği öğrenildi.
Soruşturma kapsamında Zuhal Böcek ile birlikte 2 şüpheli, 30 Nisan’da polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.
Yerel Haberler Ordu Ünye’nin tarihi mirası yeniden hayat buluyor
Yerel Haberler Tarım ürünlerinde fiyatlar eylülde düştü
Yerel Haberler Yalova’nın ilk kent bostanına Bornova desteği
Yerel Haberler İzmir Bornova’da öğrencilere bin kumanya dağıtıldı
Yerel Haberler Ankara’nın başkent oluşu türkülerle kutlandı
Yerel Haberler Keçiören’de öğrencilere afet ve yangın eğitimi
Yerel Haberler Ankara Keçiören’de 20 yıllık imar problemi çözüldü
Yerel Haberler Ordu’da “Akkuş Şeker Fasulyesi” hasatı başladı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021