Moskova’dan Washington’a tepki: Venezuela’ya yönelik saldırı kınandı

Yerel Haberler - 03.01.2026 - 12:13

ANKARA – BHA

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin sabah saatlerinde Venezuela’ya karşı silahlı bir saldırı düzenlediği hatırlatıldı. Açıklamada, bu eylemin kabul edilemez olduğu vurgulanarak, kınanması gerektiği ifade edildi.

Söz konusu saldırıyı meşrulaştırmak için ileri sürülen gerekçelerin dayanaksız olduğu belirtilen açıklamada, ideolojik düşmanlığın, pragmatik ve güvene dayalı ilişkiler kurma arzusunun önüne geçtiğine dikkat çekildi. Bu durumun uluslararası ilişkiler açısından ciddi riskler barındırdığına işaret edildi.

Mevcut koşullarda önceliğin gerilimin daha fazla tırmanmasının önlenmesi olduğu vurgulanan açıklamada, sorunların diyalog yoluyla çözülmesinin hayati önem taşıdığı ifade edildi. Rusya’nın, karşılıklı suçlamalar içinde olan tüm tarafların, anlaşmazlıklarını müzakere yoluyla çözmesi gerektiğine inandığı ve bu süreçte destek vermeye hazır olduğu kaydedildi.

Latin Amerika’nın bir barış bölgesi olarak kalmasının önemine değinilen açıklamada, Venezuela’nın askeri ya da başka türden yıkıcı dış müdahaleler olmaksızın kendi geleceğini belirleme hakkının güvence altına alınması gerektiği belirtildi. Rusya’nın, Venezuela halkıyla dayanışma içinde olduğu ve ülkenin ulusal çıkarlarını ile egemenliğini korumayı hedefleyen Bolivarcı yönetimin izlediği politikaları desteklediği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, Rusya’nın, Venezuela makamları ve Latin Amerika ülkelerinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin acil toplantıya çağrılmasına yönelik talebine destek verdiği aktarıldı. Venezuela’daki Rusya Büyükelçiliğinin ise çalışmalarını normal şekilde sürdürdüğü bildirildi.

Yerel Haberler Yüksek hızlı trenlerde yolcu sayısı 110 milyona ulaştı

Yerel Haberler Adana merkezli bahis operasyonu: 24 tutuklama

Yerel Haberler Tüketici şikayetlerinde ayakkabı ve giyim zirvede

Yerel Haberler Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’den 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

Yerel Haberler Düzce Gazeteciler Cemiyeti’nden ”Anlamlı İftar”

Yerel Haberler İMÜ’de “4. Geleneksel Medeniyet İftarı” buluşması

Yerel Haberler Meteoroloji uyarıdı: Sağanak, yoğun kar ve toz taşınımı geliyor

Yerel Haberler Kent Konseylerinden Fatma Şahin’e ziyaret

Yerel Haberler Bakan Uraloğlu Isparta’da iş dünyasıyla iftarda buluştu

Yerel Haberler Karagümrük yenilgisi sonrası Fenerbahçeli futbolculara tehdit mesajları

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021