Yerel Haberler - 03.11.2025 - 8:39
İZMİR-BHA
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, minibüs sahibi S.S. (34), şoför M.K. (60) ile tamirciler M.A. (44) ve T.Ç. (27) “taksirle orman yangınına sebebiyet verme” suçlamasıyla yargılanacak. Tutuksuz sanıklar S.S, M.A. ve T.Ç. ile tutuklu sanık M.K. hakkında hazırlanan iddianame, İzmir 37. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Soruşturma dosyasına göre minibüs, 12 Ağustos sabahı İzmir-Çeşme Otoyolu Buca mevkisinde arızalandı. Araçta debriyaj arızası tespit edilince minibüs önce sanayi sitesinde tekniker T.Ç’ye, ardından başka bir tamirci olan M.A’ya götürüldü. Egzoz kısmında yağ sızıntısı olduğu belirtilmesine rağmen aracın tekrar kullanıma verildiği iddia edildi.
Şoför M.K., bir süre sonra araçtan duman geldiğini fark ederek durumu araç sahibine bildirdi. Ancak araç sahibinin “yağ damladığı için duman çıkıyor, bir şey olmaz” demesi üzerine yoluna devam eden M.K., yoğun duman artınca aracı emniyet şeridine çekti. 5 işçiyi tahliye eden şoför, yangını söndürmeye çalıştı ancak alevler kısa sürede yol kenarındaki otluk alandan ormana sıçradı.
İtfaiye ve bilirkişi raporlarına göre yangının minibüste çıkan arızadan kaynaklandığı, 174,39 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü belirlendi. İddianamede, araç sahibi S.S’nin bakım sürecini yeterince denetlemediği, şoför M.K’nin yangına müdahale ederken gerekli önlemleri almadığı, tamirciler T.Ç. ve M.A’nın ise arızayı onarırken dikkatsiz davrandıkları vurgulandı.
Sanıklar, önümüzdeki günlerde İzmir 37. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.
Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu
Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli
Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı
Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021