Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun çalışma süresi gerekirse uzatılacak

Yerel Haberler - 29.08.2025 - 11:18

ANKARA-BHA

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis Tören Salonu’nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun çalışma süresiyle ilgili bilgi verdi.

Kurtulmuş, komisyonun Türkiye’nin tarihi fırsatını milletin beklentileri doğrultusunda değerlendirmek amacıyla kurulduğunu belirterek, “Bu komisyon Türkiye’nin tüm sorunlarını çözebilecek bir komisyon değil. Olağanüstü yetkilerle donatılmış bir komisyon da değil. Sürecin gerektirdiği bazı düzenlemeleri yapabilmek için TBMM’de komisyona ihtiyaç vardı” dedi.

Komisyonun anayasa hazırlamayacağını vurgulayan Kurtulmuş, görevlerinin sürecin gereklerini yerine getirecek tekliflerde bulunmak olduğunu belirtti. Komisyon kararlarının 5’te 3 çoğunlukla alındığını ifade eden Kurtulmuş, şimdiye kadar kararların ittifakla alındığını kaydetti.

Komisyonun isminin ve üye seçiminin uzun müzakereler sonucu belirlendiğini anlatan Kurtulmuş, toplumun farklı kesimlerini kapsayan bir yaklaşım izlediklerini söyledi. Komisyonun çalışmalarında şehit aileleri, Diyarbakır Anneleri, Cumartesi Anneleri ve Barış Anneleri gibi grupların görüşlerinin de alındığını aktardı.

Kurtulmuş, komisyonun çalışma süresine ilişkin olarak, “Komisyonun 31 Aralık 2025’te çalışmalarını sonlandırması kendi yönergemizde belirlenmişti. Gerekirse iki ay süreyle, ikişer ay süreyle uzatılabilir. Ancak şahsi kanaatim, mümkün olan en kısa sürede tamamlanması ve sonuçların TBMM Genel Kurulu ile paylaşılmasıdır” dedi.

Yerel Haberler Hafta sonu planı yapacaklar dikkat: Türkiye genelinde yağış etkili olacak

Yerel Haberler Adıyaman’da 8 yaşındaki kayıp çocuk ölü bulundu

Yerel Haberler Malatya 2030 Ortak Akıl Çalıştayı başladı

Yerel Haberler Gıda etiketlerinde yeni düzenleme: “Krema” yerine “kremsos” dönemi

Yerel Haberler ASÜ mezunu milli güreşçi Rıza Kayaalp öğrencilerle buluştu

Yerel Haberler Kitapseverlerin buluşma noktası Kepez

Yerel Haberler Antalya’ya değer katan isimler aynı gecede buluştu

Yerel Haberler Myanmar’da akaryakıt krizi derinleşiyor: Fiyatlar zirvede

Yerel Haberler Burdur’da tarımda yeni dönem: B-Reçete sistemi tanıtıldı

Yerel Haberler Adalet Bakanı Gürlek Düzce’de ziyarette bulundu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021