Meteorolojiden uyar: Sağanak ve kar etkili olacak

Yerel Haberler - 22.03.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

Yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde havanın çok bulutlu ve yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların büyük bölümünün yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülüyor.

Özellikle Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Bingöl, Şırnak, Hakkari ve Şanlıurfa çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski ve kar erimesine bağlı tehlikelerin devam ettiği belirtildi.

Kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Siirt, Van, Batman ve Şırnak illeri için “sarı” kodlu uyarı yapıldı.

Hava sıcaklıklarının batı bölgelerde 3 ila 5 derece artması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.

Rüzgarın ise genel olarak güney yönlerden, batı kesimlerde ise kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Yerel Haberler DSİ Makine Parkı Büyüyor

Yerel Haberler Prof. Dr. Zakir Avşar: Belediye başkanlarına da dokunulmazlık zırhı olur mu?

Yerel Haberler Gazze’de can kaybı 72 bin 744’e çıktı

Yerel Haberler Kars’ta sazangiller için av yasağı başladı

Yerel Haberler Malatya’da raylı sistem projesi AYGM tarafından onaylandı

Yerel Haberler İl Millî Eğitim Müdürleri Ankara’da; Kritik Toplantı

Yerel Haberler İsveç Hükümetinden kadınlara destek

Yerel Haberler Başkan Gülpınar 2 yıllık hizmet karnesini açıkladı

Yerel Haberler Bursa’da gece yarısı korkutan feci kaza, otomobil istinat boşluğuna uçtu

Yerel Haberler Kurban tedbirleri Çorum’da resmen duyuruldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021